Span infaden met jQuery

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remy Brokke

Remy Brokke

01/11/2012 15:03:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben totaal niet thuis in jQuery maar probeer een image fade te maken voor een website. De bedoeling is dat bij een mouseover de oppacity fade naar 0.3. Maar dat de span die ik er in heb gezet infade bij de mouse-over. Ik heb op dit moment het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    <script type="text/javascript">
        $(function() {
            $('.cover').each(function() {
                $(this).hover(
                    function() {
                        $(this).stop().animate({ opacity: 0.3 }, 400);
                    },
                   function() {
                       $(this).stop().animate({ opacity: 1.0 }, 400);
                   })
                });
        });
    </script>


Dit is mijn functie om de image zelf te faden. Dit werkt zoals ik wil. Ik weet alleen niet wat ik er bij moet scripten om ook de span in deze animatie in te faden. $(this.span).stop().animatie({ opacity: 1.0}, 400); gokte ik zo met mijn botte programmeer kennis. Maar dat werkt niet.

Mijn HTML ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        
<div class="cover" style="padding-right: 65px;">
                <a href="#"><img src="images/cover_nowhere.jpg" alt="Vade in tekst - invade " />
                    <span style="position:absolute;">tekst - tekst</span>
                </a>
        </div>


Wil me graag meer verdiepen in jQuery maar kom hier even niet uit. Iemand een idee? Voorbeeld is hier te bekijken: Klik.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:59:43
 
Jaron T

Jaron T

01/11/2012 15:06:10
Quote Anchor link
jQuery heeft gewoon fadeIn en fadeOut

je each is ook verkeerd?

$.each(".cover", function(key, value)
 
Remy Brokke

Remy Brokke

01/11/2012 15:17:27
Quote Anchor link
Oke mijn basis kennis van jQuery is echt beroerd. Ben er vandaag pas in gedoken. Hoe kan ik de span invaden als er een hover action is op de img tag?

Ik heb dit gemaakt maar het werkt niet echt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$(".cover.img").hover(function(){
    $(".cover.span").fadeIn("slow");
},
function(){
    $(".cover.span").fadeOut();
});
    </script>


Het eindresultaat dient er uit te zien zoals dit: http://www.samchirnside.com . Iemand nog een idee?
 
Jaron T

Jaron T

01/11/2012 15:52:14
Quote Anchor link
http://api.jquery.com/hover/

edit; je selector klopt niet: $(".cover.img")

moet zijn $(".cover a img")
Gewijzigd op 01/11/2012 15:53:12 door Jaron T
 
Tim S

Tim S

01/11/2012 16:14:28
Quote Anchor link
Ik heb een voorbeeldje online gezet van wat ik denk dat je bedoeld: http://jsfiddle.net/dGPd6/
Het is vooral de CSS die goed moet zijn, misschien dat het daar ergens mis gaat?
 
Remy Brokke

Remy Brokke

01/11/2012 16:48:15
Quote Anchor link
Al Opgelost!

Toevoeging op 01/11/2012 17:03:54:

Ik was een grote pannekoek. Ik heb de CSS voor de jQuery nu direct in het HTML bestand gezet en het werkt nu perfect! Wist niet dat de CSS van de jQuery direct in het HTML bestand moest.

Toevoeging op 01/11/2012 17:20:11:

Oke ik ben er dus nog niet helemaal uit. Het probleem is nu dat de images niet aanklikbaar zijn en de a href tag dus niet goed functioneert. Iemand een idee?

Nogmaals het voorbeeld hier: www.fogmountainrecords.com
Gewijzigd op 01/11/2012 17:35:12 door Remy Brokke
 
Tim S

Tim S

02/11/2012 10:51:54
Quote Anchor link
Heb het nog een beetje aangepast, zo zou hij wel moeten werken: http://jsfiddle.net/dGPd6/2/

En de CSS die van toepassing is op jQuery hoeft overigens niet direct in de html.
Mag gewoon in een stylesheet.
Gewijzigd op 02/11/2012 10:55:32 door Tim S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.