Speciaal tekens werken niet in alle browsers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram Meerten

Bram Meerten

08/09/2011 12:34:22
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een php script waarmee ik de inhoud op een pagina kan aanpassen,
de website is in het dialect en ik moet dus vaak speciale tekens zoals é è en ë gebruiken.
Als ik de inhoud wijzig via google Chrome, dan zijn de speciale tekens alleen te lezen in Firefox en Chrome, in Internet Explorer komt er zoiets te staan:
é è ë (i.p.v. é è ë).

Als ik de inhoud wijzig via Firefox zijn ze ook alleen in Firefox en Chrome leesbaar en niet in Internet Explorer.

Als ik de inhoud wijzig via Internet Explorer zijn de tekens alleen leesbaar in Internet Explorer en niet in Chrome en Firefox (er komen dan vraagtekens te staan).

Ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet oplossen,
hieronder zijn de relevante stukken code:

--Tekst uit formulier opslaan in mysql database:--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$inhoud
= mysql_real_escape_string($_POST["inhoud"]);
$inhoud = htmlspecialchars($inhoud);
mysql_query("UPDATE home SET Inhoud='$inhoud'");
?>


--Tekst uit database halen--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM home");
$data = mysql_fetch_assoc($result);
$inhoud = $data["Inhoud"];
echo $inhoud;
?>


--Doctype (Ik weet niet of dit ook belangrijk is)--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

Alvast bedankt,
Bram

p.s. Safari en Opera heb ik niet getest.

Toevoeging op 08/09/2011 14:42:31:

Het probleem is al opgelost,
na het toevoegen van de volgende meta tag werkte alle browsers hetzelfde:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
Gewijzigd op 08/09/2011 12:35:31 door Bram Meerten
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:31:11
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

16/09/2011 00:06:04
Quote Anchor link
(Y)..

Let er tevens ook ff op dat je db utf8 is en niet latin zoals bijna elke db default is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.