Speciale tekens verschijnen niet altijd correct

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

19/09/2015 10:31:20
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik zit met een klein probleempje en ik heb geen idee waar het aan ligt,
ik werk met een connectie tussen een flash file en een mysql database met daartussen een php bestand.

Ik probeer losse woorden op te slaan van de flash file naar de database, maar soms zitten daar speciale tekens tussen, geen probleem want dat heb ik opgelost met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
header ('Content-type: text/html; charset=utf-8');
$woord = mysql_real_escape_string($_GET['woord']);
$woord =  utf8_decode ($woord);


(de database staat op utf8_general_ci )

En het meest vreemde vind ik dat het soms werkt en soms niet bijvoorbeeld als ik André invoer dan krijg ik in 95% van de gevallen "André" in mijn database en in de andere 5% "Andr?". Heeft iemand een idee of dit aan de php code ligt of aan de flash file?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:34:16
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/09/2015 13:48:08
Quote Anchor link
- waarom utf8_decode? waarom maak (en laat) je niet alles UTF-8?
- hoe maak je een verbinding met je database?
- EDIT doe je dit op verschillende plaatsen op verschillende manieren?
- wat jij hierboven aangeeft is een collation, geen character encoding; dat zijn twee compleet verschillende dingen
- heb je gelocaliseerd waar het probleem zit? werkt je code wel goed zonder tussenkomst van Flash?

Wat is character encoding
Ook in die thread Collation is niet hetzelfde als character encoding
Gewijzigd op 19/09/2015 14:59:04 door Thomas van den Heuvel
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

20/09/2015 14:25:08
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Thomas,

ik doe utf8_decode omdat ik van een iso character set kom en ik deze wil opslaan als utf8 in de database.
Ik denk dat de verbinding met de database correct is (en gebeurd slechts 1 keer) omdat in 95% van de gevallen het wel goed opslaat. Moet ik die utf8_decode weglaten dan?

Om eerlijk te zijn denk ik dat het probleem hem in de flash file zit aangezien het 95% van de keren goed gaat en slechts 5% fout gaat, maar ik vind ook geen fout in de flash file aangezien alles telkens op dezelfde manier opgeslagen wordt ...

Alvast bedankt!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2015 14:43:03
Quote Anchor link
Uhm... utf8_decode() vertaalt een string van UTF-8 naar een ISO-8859-1 encodering. Dat komt mij wat vreemd over als je het als UTF-8 wilt opslaan?

Maar, en daarom vroeg ik hier naar, er kan nog meer aan de hand zijn met je database.

Stel dat je een UTF-8 tabel hebt (of liever gezegd, utf8, zoals MySQL UTF-8 noemt). Als je niet bij het maken van een verbinding met je database aangeeft via welke character encoding je wilt communiceren is er een grote kans dat MySQL de default latin1 pakt (dit is nagenoeg equivalent aan ISO-8859-1).

Maar omdat MySQL zelf ziet dat je vervolgens data wilt opslaan in een utf8 tabel zal deze zelf de latin1-encoded data omzetten naar utf8. Maar mogelijk was de aangeleverde data juist UTF-8 ge-encodeerd. MySQL voert dan dus een vertaling naar UTF-8 teveel uit. Daarom is het heel belangrijk dat je expliciet aangeeft in welke encoding je communiceert (via een _set_charset() functie of methode) en je ook zorg draagt dat de data die je aanlevert ook daadwerkelijk zodanig ge-encodeerd is.

Andersom, bij het uitlezen, gebeurt er iets soortgelijks: als jij een utf8-tabel hebt (hierbij nemen we ook aan dat de data in die tabel op een juiste wijze ge-encodeerd is) en je vraagt informatie op zonder dat je ook hier aangeeft wat de character encoding is waarin je wenst te communiceren, dan is wederom de kans groot dat de default "latin1" wordt gepakt. MySQL is dan wederom zo intelligent dat deze je utf8-data terugvertaalt naar latin1 (oftewel ISO-8859-1).

Mja, en als je dan vervolgens in je HTML-document een metatag of header zet met charset=UTF-8 dan ben je nat want de encodering van je document sluit dan niet aan bij de encodering van de data die je afdrukt...

EDIT: Het gaat ook "goed" zolang je maar niet de juiste character encoding instelt bij het maken van een connectie: bij het wegschrijven vindt een dubbele vertaling naar UTF-8 plaats, en bij het uitlezen van je data wordt deze dubbele vertaling weer ongedaan gemaakt, maar ondertussen is de data in je database wel in zekere zin corrupt. Deze corruptie komt pas naar voren als je op een juiste manier gaat communiceren met je database. Het kan dus best zijn dat Flash al op de juiste manier met je database communiceert, en je PHP-code niet.

Daarom vroeg ik ook: hoe communiceer je met je database: hoe sla je data op, hoe lees je data uit? Werkt dit ook zonder tussenkomst van Flash?

Ik heb eigenlijk nog steeds dezelfde vragen...
Gewijzigd op 20/09/2015 14:49:22 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.