speficiek list item naar hoofdletters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ric swave

ric swave

26/08/2010 17:51:08
Quote Anchor link
beste leden,

Hebben jullie wellicht een idee voor het volgende:
Voor een hoofdmenu haal ik data op vanuit een CMS. dit zijn listitems (li). Verder met een id en wat CSS eigenschappen meegegeven. Verder heb ik er zelf geen invloed op de uitvoer hoe het via het CMS wordt uitgevoerd
Gewoonlijk heb ik nu mijn css ingesteld dat elke li kleine letters worden geconverteerd (lowercase).

Nu is er 1 item in het menu welke juist in hoofdletters getoond moet worden.
Dus stel als ik de 3e li in hoofdletters zou willen:

<ul id="TopMenu">
<li>Item 1</li>
<li>Item 1</li>
<li>In hoofdletters tonen</li>
</ul>


Zijn daar opties voor? Is het mogelijk?

Alvast bedankt.
rico
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:14:43
 
Mark L

Mark L

26/08/2010 18:04:54
Quote Anchor link
Twee mogelijkheden:

CSS-mogelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style>
li.upper {
    text-transform: uppercase;
}
</style>
<ul id="TopMenu">
<li>Item 1</li>
<li>Item 1</li>
<li class="upper">In hoofdletters tonen</li>
</ul>


PHP-oplossing: strtoupper();
Hierbij geen voorbeeld.
 
Ric swave

ric swave

27/08/2010 11:33:14
Quote Anchor link
Hoi Mark,

Dank je wel voor je voorstel, alleen de content die vanuit de CMS komt, heb ik geen vat op. Dus argument class="upper" kan ik niet meegeven. :(
Vandaar dat ik dacht misschien iets met jquery, maar dat weet ik niet.

alvast bedankt,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.