Splitten van een regel in een txt bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton schoonhoven

ton schoonhoven

12/11/2011 23:22:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een probleem, ik heb een txt bestand dat lees ik in met een php scriptje
In dat bestand zit altijd 1 regel en die bestaat uit een aantal getallen
De rubbish die er raw inzit is er uitgefilterd maar ik zou graag (heel graag) maar 1 getal uit die regel willen weergeven. Maar hoe.....

Dit is het scriptje:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$file
= file('test.txt');
foreach($file as $regel)
{

 echo str_replace(array('~', '=','$702#,',), '     ', $regel) . '<br />';
}

?>


Nu ziet het er zo uit 507 1 19 2 22 44 48 0 0 24 82
maar hoe krijg ik bv het 8e getal alleen zichtbaar

Bij voorbaat dank voor alle hulp

Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:43:32
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2011 23:37:19
Quote Anchor link
$array = explode(' ', 'jouw reeks');
echo $array[7];
 
Ton schoonhoven

ton schoonhoven

12/11/2011 23:59:29
Quote Anchor link
Super bedankt, die (jouw reeks ) bestaat uit deze rouwe txt data :
~507=1=19=2=22=44=48=0=0=24=82, moet ik dit dan als "reeks" ingeven

Het zal wel een domme opmerking zijn maar ik moet helemaal in php duiken
ben er druk mee bezig.

In ieder geval zeer bedankt voor je hulp
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2011 00:43:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$file
= file('test.txt');
foreach($file as $regel)
{

    $array = explode('=', substr($regel, 1));
    echo $array[7] . '<br />';
}

?>
Gewijzigd op 13/11/2011 00:49:57 door - SanThe -
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

13/11/2011 00:47:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 13/11/2011 00:43:28:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$file
= file('test.txt');
foreach($file as $regel)
{

    $array = explode('=', substr($line, 1));
    echo $array[7] . '<br />';
}

?>


$line moet $regel zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2011 00:51:27
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 13/11/2011 00:47:41:
$line moet $regel zijn


Thanks. Ik heb het aangepast. (Komt omdat ik zelf altijd $line gebruik)
 
Ton schoonhoven

ton schoonhoven

13/11/2011 01:00:21
Quote Anchor link
Jongens, (dat neem ik even aan) geweldig bedankt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

13/11/2011 01:05:12
Quote Anchor link
Ton schoonhoven op 13/11/2011 01:00:21:
Jongens, (dat neem ik even aan) geweldig bedankt.


Schaam je! Santhe is een jongedame!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2011 01:06:08
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 13/11/2011 01:05:12:
Ton schoonhoven op 13/11/2011 01:00:21:
Jongens, (dat neem ik even aan) geweldig bedankt.


Schaam je! Santhe is een jongedame!


Nee hoor.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

13/11/2011 13:34:29
Quote Anchor link
waarom kan je dat eigenlijk niet invullen bij je profiel?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2011 14:04:53
Quote Anchor link
Dat is reeds ingevuld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.