Spullen ophalen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

06/12/2012 16:19:43
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met het maken van een lijst met artiesten. ik heb een stuk gemaakt die dus heel mooi alles op abc volgorde zet. alleen kom ik er nu niet meer uit omdat ik nog 1 ding wil toevoegen. dat is namelijk ik wil niet alle artiesten tonen ik heb bepaalde categorieën in mijn database. gewoon simpel elke artiest heeft een categorie. ik wil dus categorie nummer 1 alleen laten zien. hoe pas ik dat toe in mijn stukje ?? kan iemand mij hiermee helpen !

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
                   $qry
= "SELECT ID, naam, categorie, LEFT(naam, 1) AS foto FROM artiesten WHERE UPPER(naam) BETWEEN 'A' AND 'Z' OR naam BETWEEN '0' AND '9' ORDER BY naam";
 
$result = mysql_query($qry);
$current_char = '';
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    if ($row['foto'] != $current_char) {
        $current_char = $row['foto'];
        
        

            echo '<div class="clearboth" style="padding: 10px 0px 0px 0px;"> ' . strtoupper($current_char) . '<br />-----<br /></div>  ';
        
        
        
        
    }

    echo '<div class="clearboth"><a href="lees.php?ID='.$row['ID'] . '&naam='.$row['naam'] . '">'.$row['naam'] . '</a><br/>  in het geheel <br/> test</div>';
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 17:38:55
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2012 16:30:46
Quote Anchor link
Artiesten kunnen vreemde namen hebben, maar ze zullen toch allemaal met iets beginnen.
Je gaat vreemde WHERE clauses maken terwijl je de simpelste over het hoofd ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.... WHERE categorie = 1
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

07/12/2012 23:07:28
Quote Anchor link
Mohammed el-faquir op 07/12/2012 23:07:28:
Ger van Steenderen op 06/12/2012 16:30:46:
Artiesten kunnen vreemde namen hebben, maar ze zullen toch allemaal met iets beginnen.
Je gaat vreemde WHERE clauses maken terwijl je de simpelste over het hoofd ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.... WHERE categorie = 1

inderdaad ik weet dat ook maar als ik het in mijn stuk wil verwerken pakt hij dit niet :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$qry = "SELECT ID, naam, categorie, LEFT(naam, 1) AS foto FROM artiesten WHERE UPPER(naam) BETWEEN 'A' AND 'Z' OR naam BETWEEN '0' AND '9' ORDER BY naam";



als ik dus dit doe :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
qry = "SELECT ID, naam, categorie, LEFT(naam, 1) AS foto FROM artiesten WHERE categrorie = 1 UPPER(naam) BETWEEN 'A' AND 'Z'
        OR naam BETWEEN '0' AND '9' ORDER BY naam";


Krijg ik deze foutmeldig :

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/Web/islam4u/koran.php on line 133 verghbser






Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
           $qry = "SELECT ID, naam, categorie, LEFT(naam, 1) AS foto FROM artiesten WHERE categrorie = 1 UPPER(naam) BETWEEN 'A' AND 'Z'
        OR naam BETWEEN '0' AND '9' ORDER BY naam";
 
$result = mysql_query($qry);
$current_char = '';
>> dit is line 133 >> while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    if ($row['foto'] != $current_char) {
        $current_char = $row['foto'];
Gewijzigd op 07/12/2012 23:14:34 door mohammed el-faquir
 
Eddy E

Eddy E

08/12/2012 10:10:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$categorie
= 34;
$qry = "
SELECT id, naam, categorie, LEFT(naam, 1) AS foto
FROM artiesten
WHERE categorie = "
.intval($categorie)."
ORDER BY naam"
;
?>


Je schreef categorie fout.
Dat filteren op A-Z en 0-9 ... waarom doe je dit? Wat houdt het tegen? Lege rijen?
Die 1 moet je natuurlijk even zelf aanpassen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/12/2012 10:36:15
Quote Anchor link
WHERE categrorie = 1 UPPER(naam)

Je vergeet AND
WHERE categrorie = 1 AND UPPER(naam)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.