SQL class werkt niet in function()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen Langenberg

Jeroen Langenberg

23/12/2006 11:17:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een SQL class geschreven om de database query's etc uit te voeren. Echter loop ik nu tegen een fout aan. Ik heb een file: functions.php die de class niet wilt herkennen.

De opbouw van files is zo:
- Header.php
- naam_van_de_content_pagina.php
- Footer.php

Nu gaat het in de file: naam_van_de_content_pagina.php goed. Echter roept deze wel eens function() aan die uitgewerkt staan in de functions.php pagina. Nu geeft hij de error: "Fatal error: Call to a member function Query() on a non-object in C:\Program Files\xampp\htdocs\fastlog\functions.php on line 80."

De $Sql start ik in header.php.

Met vriendelijke groet,

Jeroen

P.S. Ik snap sowieso al niet wat die fout wilt zeggen :P

P.P.S. De vraag is dus eigenlijk: Hoe zorg ik ervoor dat een SQL class ook opereert in een function() ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:58:20
 
Martijn B

Martijn B

23/12/2006 11:31:00
Quote Anchor link
Je doet ergens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$object
->methode();
?>


Maar $object is geen object (non-object).

Roep je de query methode misschien aan binnen een functie? Dan zou je dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function blaat()
{

  global $object;

  $object->methode();
}

?>


$object is dan uiteraard een object. Dus dat komt neer op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$object
= new MijnKlasse;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Jeroen Langenberg

Jeroen Langenberg

23/12/2006 13:55:00
Quote Anchor link
Hij werk, thnx! :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.