Sql code uitvoeren na klikken op plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Glenn van

Glenn van

24/08/2013 01:56:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer een php pagina te maken die sql informatie toont en uitvoert.
Ik ben via google aardig ver gekomen en alles is gelukt wat gedaan moest worden alleen met 1 ding kom ik er niet uit.
De php pagina laat bepaalde informatie van een table zien maar alleen als er een bepaalde waarde in een kolom staat, wat ik nu nog voor elkaar moet krijgen is een plaatje of button maakt niet uit dan moet ie sql code uitvoeren als ik daar op klik. ( beetje vaag ik weet het ;) )

Dit is wat ik heb zo ver:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
require_once('./global.php');



echo "<table border='1'>
<tr>
<th width=250>Username</th>
<th width=250>Test1</th>
<th width=250>Reset</th>
</tr>"
;

$sql="SELECT * FROM user WHERE test1 IS NOT NULL";
$res=mysql_query($sql);
$row=mysql_fetch_array($res);


while($row = mysql_fetch_array($res))
{

  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['username'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['test1'] . "</td>";
  [
quote]HIER MOET HET PLAATJE OF BUTTON KOMEN TE STAAN[/quote]
  echo "</tr>";
}

 
echo "</table>";

print_cp_header('test page');

// Main Table goes here
print_table_start();

print_table_footer();

print_cp_footer();
?>


Als er op het plaatje/button wordt geklikt dan moet ie deze code uitvoeren:
$sql = "UPDATE `test_forum`.`user` SET `test1` = NULL";
mysql_query($sql) or die ("Error in query [$query]: " . mysql_error());



Het is me dus gelukt om de informatie van de koloms username en test1 te laten zien alleen moet er nu dus nog bij dat als je op het plaatje/button klikt de test1 kolom gereset wordt naar NULL.

Wat nog wel even belangrijk is om te melden is dat de pagina dus meerde rijen met informatie toont.
Je ziet dus bijvoorbeeld:
Username1 99 plaatje/button
Username2 99 plaatje/button
Username3 99 plaatje/button

Als je dus bij username2 op het plaatje/button klikt is het dus de bedoeling dat ie alleen voor username2 de kolom test1 op NULL zet en niet voor username1 en username3


Ik ben er nu al een tijdje mee bezig om dit zelf voorelkaar te krijgen door te googlen maar kom er niet uit.
Ik hoop dat iemand me uit de brand kan helpen.

Alvast bij voorbaad dank :)
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 11:46:38
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/08/2013 09:14:41
Quote Anchor link
Hoi,

Zo simpel is het dus niet :-)
Onthoud goed: PHP draait op de server en hetgeen je met PHP uitspuugt (de output) wordt naar de browser gestuurd. Wil je dan weer gegevens of een commando terugsturen naar de server dan kan dat op grofweg twee manieren:

a: Je maakt een formulier met een submit-knop. (een plaatje kan ook) Je pagina wordt dan wel ververst,

b: Je gebruikt javascript in combinatie met AJAX dat er voor zorgt dat er op de achtergrond gegevens naar de server worden teruggestuurd. Je pagina wordt niet ververst.
 
Glenn van

Glenn van

25/08/2013 21:00:09
Quote Anchor link
Bedankt Frank het is gelukt met een form
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.