sql database rechtstreeks of via odbc koppeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Renzo Massaro

Renzo Massaro

06/08/2010 15:51:56
Quote Anchor link
Hallo,

Meestal werk ik met mysql en ga dan gewoon rechtstreeks naar de database toe met php.

Nu hebben we ergens een sql database staan die niet teveel belast mag worden met aparte programma's buiten het huidige programma. Wat is dan het beste om te doen, via odbc aansturen of zonder odbc ertussen?

Hoop dat iemand dat weet te vertellen.

Renzo
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:08:13
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

06/08/2010 15:56:59
Quote Anchor link
ik heb echt werkelijk geen idee hoe je dit bedoeld ?

Je werkt op een windows machine gok ik ?

Als dit laatste het geval is hoe connect je dan zonder odbc ?
 
Renzo Massaro

Renzo Massaro

06/08/2010 16:15:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$mijnServer
= "localhost";
$mijngGebruiker = "naam";
$mijnWachtwoord = "wachtwoord";
$mijnDatabase = "database";

//connectie naar database
$dbhandle = mssql_connect($mijnServer, $mijnGebruiker, $mijnWachtwoord)
  or die("Kan niet verbinden met SQL op $mijnServer");

//select de database
$selected = mssql_select_db($mijnDatabase, $dbhandle)
  or die("Kan database niet openen $mijnDatabase");
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 16:16:09 door Renzo Massaro
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.