Sql Delete probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

17/12/2013 22:50:28
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met mijn eindopdracht en ik kom even niet verder.
Ik moet een query maken die ervoor zorgt dat ik alle films van distributeur "Verhoeven BV" moet kunnen verwijderen.

Nou heb ik 4 Tabellen , Wat ik nodig heb is Tabel Distributeur ( distributeurnaam) en Tabel Filmnaam ( Titel)titel is de filmnaam.

DELETE FROM distributeur
WHERE distributeurnaam IN
(SELECT Titel FROM Filmnaam
WHERE distributeurnaam = 'Verhoeven BV');

Dit heb ik geprobeerd maar elke keer zegt die:Een query moet minimaal een uitvoerveld bevatten.

Opdracht is:
Verzorg een query waarmee alle films van distributeur "verhoeven BV"kunnen worden verwijderd. Maak voordat u test een kopie van uw database!
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 01:14:53
 
- SanThe -

- SanThe -

17/12/2013 23:47:05
Quote Anchor link
DELETE FROM films WHERE distributeur = 'Verhoeven BV'

Of denk ik nou te simpel?
 
Furkan Cemelli

Furkan Cemelli

17/12/2013 23:54:18
Quote Anchor link
Hallo,

Is niet gelukt. Als het goed is moet het dan zo zijn.

DELETE FROM distributeur ( tabel)
WHERE distributeurnaam = 'Verhoeven BV'

klopt dit?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/12/2013 07:58:43
Quote Anchor link
Je moet toch de films van een distributeur verwijderen, niet de distributeur zelf?

Als de distributeur een bepaalde ID heeft, gebruik je een variant van de query van San The:

DELETE FROM films
WHERE distributeurcode = 1234
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.