sql error waar ik niet uit kom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jannickv

jannickv

07/08/2008 16:23:00
Quote Anchor link
hallo iedereen!

ik krijg een error te zien maar ik raak er maar niet uit...
dit is de error:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'foto='images/avat76.jpg' WHERE id='34''' at line 1


en dit is het stukje sql

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "UPDATE producten SET product='".$product."', productfr='".$productfr."', productde='".$productde."', producten='".$producten."', merk='".$merk."', categorie='".$categorie."', categoriefr='".$categoriefr."', categoriede='".$categoriede."', categorieen='".$categorieen."', nummer='".$artikelnummer."' foto='".$path."', beschrijving='".$beschrijving."', beschrijvingfr='".$beschrijvingfr."', beschrijvingde='".$beschrijvingde."', beschrijvingen='".$beschrijvingen."' WHERE id='".$id."'";


edit: hier ook even in de tags gezet ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jannickv
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 16:31:22
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/08/2008 16:24:00
Quote Anchor link
iets meer code mag wel maar wat ik er zo van kan zien is het echt een zooi,

Iets meer relevante code en graag tussen tags
 
Jannickv

jannickv

07/08/2008 16:30:00
Quote Anchor link
sorry, eerste keer hier ik ken de tag's hier niet..

ik vrees dat ik nu te veel code zal plakken maarja

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php
        if ($_GET[verzenden] == 'ja'){
        extract($_POST);
        // check als merk op niew merk staat
        if ($merk == 'nieuwmerk'){
            // dan kijken of nieuw merk is ingevult
            if (empty($nieuwmerk)){ $merkcheck = 'no'; $correct = 'no'; }$merk = $nieuwmerk;
        }

        // check als categrie op nieuwe categorie staat
        if ($categorie == 'nieuwecategorie'){
            // dan kijken als alle talen van de nieuwe categorie zijn ingevult
            if (empty($nieuwecategorie)){ $categoriecheck = 'no'; $correct = 'no'; }$categorie = $nieuwecategorie;
            if (empty($nieuwecategoriefr)){ $categoriefr = $categorie; } else {$categoriefr = $nieuwecategoriefr;}
            if (empty($nieuwecategoriede)){ $categoriede = $categorie; } else {$categoriede = $nieuwecategoriede;}
            if (empty($nieuwecategorieen)){ $categorieen = $categorie; } else {$categorieen = $nieuwecategorieen;}
            $addcat = 'yes';
        }

        // als categorie niet nieuw is overeenstemmende categorien uit database ophalen
        else {
            $sql = "SELECT * FROM `categorien` WHERE categorie='$categorie'";
            $result = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
            while($row=mysql_fetch_array($result)){
                extract($row);
            }
        }

        // kijk als alle talen van de beschrijving zijn ingevult ---> form ook ok
        if (empty($beschrijving)){$beschrijvingcheck = 'no';$correct = 'no';}
        if (empty($beschrijvingfr)){$beschrijvingfrcheck = 'no';$correct = 'no';}
        if (empty($beschrijvingde)){$beschrijvingdecheck = 'no';$correct = 'no';}
        if (empty($beschrijvingen)){$beschrijvingencheck = 'no';$correct = 'no';}
        // kijk als alle talen van het product zijn ingevult --> form ook ok
        if (empty($product)){ $productcheck = 'no'; $correct = 'no'; }
        if (empty($productfr)){ $productfr = $product;}
        if (empty($productde)){ $productde = $product;}
        if (empty($producten)){ $producten = $product;}
        // kijk of artikelnummer is ingevult --> form ook ok
        if (empty($artikelnummer)){ $artikelnummercheck = 'no'; $correct = 'no';}
        if (!ereg('^[0-9]+$',$artikelnummer)) {$artikelnummercheck = 'no'; $correct = 'no';}
        // foto check --> form ook ok
        if (empty($foto['name'])){ $fotocheck = 'no'; $newpic = 'no';}
        else {
            $foto = $_FILES['foto'];
            if(isset($_FILES['foto'])) {
                  if($_FILES['foto']['size'] > 460800) {
                    $size = $_FILES['foto']['size'] / 1024;
                    $size = sprintf ('%01.0f', $size);  
                    $photoerror = "<br>De foto is te <b>groot</b>, het maximale toegstaan is <b>450 kb</b>, het is nu <b>" . $size ."</b> kb";
                    $correct = 'no';
                }
else {
                    if($_FILES['foto']['type'] == "image/gif" || $_FILES['foto']['type'] == "image/png"  || $_FILES['foto']['type'] == "image/pjpeg" ||                         $_FILES['foto']['type'] == "image/jpeg") {
                        //strip de extensie om die achter de nieuwe bestandsnaam te plakken
                        $x = strrchr($_FILES['foto']['name'], ".");
                        $name = $_FILES['foto']['name'];
                        $temp = str_replace(".jpg", "", $name);
                        $temp2 = str_replace(".jpeg", "", $temp);
                        $temp3 = str_replace(".gif", "", $temp2);
                        $temp4 = str_replace(".png", "", $temp2);
                        $naam = $temp4.$artikelnummer.$x;      
                    }
else {
                        $photoerror = "Het bestand is geen png, jpg of gif";
                        $correct = 'no';
        }
    }
}
else {
    $photoerror = "Selecteer een plaatje";
    $correct = 'no';
}}

$id = $_GET[id];    
if ($correct != 'no'){
    if ($newpic != 'no'){
    if (!empty($foto['name'])){
        move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], "images/" . $naam);
        chmod("images/" . $naam, 0777);
        $path = "images/" . $naam;
    } }

    else {
        $sql = "SELECT * FROM `producten` WHERE id='$id'";
        $result = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
        while($row=mysql_fetch_array($result)){
            $path =$row['foto'];
        }
    }

    $beschrijving = nl2br($beschrijving);
     $sql = "UPDATE producten SET product='".$product."', productfr='".$productfr."', productde='".$productde."', producten='".$producten."', merk='".$merk."', categorie='".$categorie."', categoriefr='".$categoriefr."', categoriede='".$categoriede."', categorieen='".$categorieen."', nummer='".$artikelnummer."' foto='".$path."', beschrijving='".$beschrijving."', beschrijvingfr='".$beschrijvingfr."', beschrijvingde='".$beschrijvingde."', beschrijvingen='".$beschrijvingen."' WHERE id='".$id."'";
    mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    if ($addcat == 'yes'){
        $insert = "insert into categorien values ('$categorie','$categoriefr','$categoriede','$categorieen')";
        mysql_query($insert) or die (mysql_error());
    }

    die ($product);
    header('location: medewerkerspagina.php?action=edit&correct=yes');
}}

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/08/2008 16:36:00
Quote Anchor link
doe gewoon eens een echo op je query en kijk hoe hij er dan uit ziet :)
 
Jannickv

jannickv

07/08/2008 16:44:00
Quote Anchor link
thanx ;) niet aan gedacht dat eens te doen...

door dat het zo overzichtelijk was heb ik gezien dat er een komma ontbrak...

thanx voor de snelle hulp!!!

(moet je hier op een of andere manier een slotje aanvragen ofzo?)

thanx
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/08/2008 16:46:00
Quote Anchor link
We doen niet aan slotjes, opgeloste topics bloeden wel dood over het algemeen
 
Jannickv

jannickv

07/08/2008 16:49:00
Quote Anchor link
oké!

nog een maal bedankt ;)
 
Frank -

Frank -

07/08/2008 16:56:00
Quote Anchor link
nl2br() gebruik je hier verkeerd, dat gebruik je bij de weergave van html. Niet bij het opslaan van data in een database. De data wordt hiermee onbruikbaar voor andere formaten dan html.

Verder is de gemaakte fout, vergeten van een komma, een logisch gevolg van onduidelijke SQL. Schrijf het netjes uit over meerdere regels en je hebt dit probleem niet meer.
 
Jannickv

jannickv

07/08/2008 17:33:00
Quote Anchor link
oké die nl2br() verander ik ;)

en ik werk in het vervolg met meerdere regels!
thanx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.