sql + filter script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik Engelen

Rik Engelen

27/10/2008 12:28:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik heb een database met 100.000 bedrijven. Nu wil ik een overzicht van alle dubbele bedrijfsnamen die er instaan. Hoe doe ik dit via een sql query:

Tabel = bedrijven
Kollom = bedrijfsnaam
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 20:46:17
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 12:29:00
Quote Anchor link
SELECT COUNT(bedrijfsnaam) AS aantal FROM bedrijven WHERE aantal > 1 ?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

27/10/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Heb je dan geen GROUP BY nodig?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

27/10/2008 12:35:00
Quote Anchor link
wat doet de GROUP BY ?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

27/10/2008 12:38:00
Quote Anchor link
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/group-by-functions.html

Anders zou je het ook kunnen doen met een SELECT COUNT(DISTINCT bedrijfsnaam) FROM bedrijven, gokje.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

27/10/2008 12:40:00
Quote Anchor link
Jacco, Als ik jouw regel doe krijg ik:

MySQL retourneerde:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '?' at line 1
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

27/10/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Had je maar niet het vraagteken moeten copy-pasten.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

27/10/2008 12:42:00
Quote Anchor link
ow sorry,
Ben helemaal niet bekent met sql vandaar :)
 
Rik Engelen

Rik Engelen

27/10/2008 12:43:00
Quote Anchor link
#1054 - Unknown column 'aantal' in 'where clause'
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.