SQL filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Havelink

Pieter Havelink

08/06/2011 18:53:20
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

dit valt waarschijnlijk niet onder de categorie "Algemene PHP scripting en meer", maar ik heb een probleem waar ik niet uit kom, als volgt:

Ik heb een tabel, "artikelen". Daarin staan de volgende velden:

ArtikelNr - Winkelprijs - Gemiddelde prijs - Andere winkel prijs
02121 20,- EUR 18,- EUR 15,- EUR
00542 250,- EUR 245,- EUR 248,- EUR

Nou wil ik de artikelen uitfilteren met een procentuele afwijking van ca. 10%.
Voorbeeld:
Als in de tabel 'artikelen' een artikel 20,- EUR kost, en bij de gemiddelde prijs er een afwijking zit van 10%, wil ik dat artikel er dus uitfilteren. Dit wil ik dan ook gebruiken om een procentuele afwijking uit te filteren met de andere winkel prijs.

Ik heb heel weinig kennis van SQL. Weet iemand hier iets voor, of kent iemand misschien een website waar staat hoe ik dit kan aanpakken?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 08/06/2011 18:56:45 door Pieter Havelink
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:53:04
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/06/2011 21:22:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT * FROM artikelen
WHERE (gemiddelde_prijs =< SUM(winkelprijs - (winkelprijs * 0,10)) OR gemiddelde_prijs => SUM(winkelprijs + (winkelprijs * 0,10)))

zoiets zal het wel worden
Gewijzigd op 08/06/2011 21:23:03 door Klaasjan Boven
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2011 00:40:52
Quote Anchor link
Ik gok (ok, heb even geprobeerd) zoiets. Om te controleren geeft het je ook het absolute verschil en relatieve verschil in prijs. Hij selecteert op dat relatieve verschil.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    *,
    ABS(gemiddelde_prijs - winkel_prijs) as abs_diff,
    gemiddelde_prijs / winkel_prijs as rel_diff
FROM
    artikelen
WHERE
    NOT gemiddelde_prijs / winkel_prijs BETWEEN 0.9 AND 1.1
 
Pieter Havelink

Pieter Havelink

09/06/2011 23:43:11
Quote Anchor link
@Klaasjan Boven en Jelmer rrr

thanks voor jullie hulp ;).

Mijn probleem is nu gefixt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.