SQL: fout bij gegevens ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ren

Ren

20/10/2006 15:41:00
Quote Anchor link
Als ik als volgt gegevens uit mijn database probeer te halen krijg ik een foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
session_start();
include("connect.php");

$insert = "INSERT INTO cursus (cursusid, klantid, cursusdatum) VALUES ('$cursusid','$klantid','$cursusdatum')";
mysql_query($insert);

$select = "SELECT voornaam, tv, achternaam, geslacht, adres, huisnr, postcode, woonplaats, tel1, tel2, mob, email, gebd, gebp FROM klant WHERE klantid = '$klantid'";
$selectq = mysql_query($select);
$resultgeg = mysql_fetch_assoc($selectq) or die("Ongeldige query: " . mysql_error());

while($result = mysql_fetch_assoc($selectq)){
echo "".$result['voornaam'].""
}
?>


En wel de volgende :


Parse error: parse error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in /var/www/vhosts/zeilschoolaalsmeer.nl/httpdocs/2007/aanmeld4.php on line 14

Wie kan me vertellen wat er fout is?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:43:17
 
Benny Lava

Benny Lava

20/10/2006 15:43:00
Quote Anchor link
Je moet je echo op regel 13 afsluiten, als ik het nu zo snel door kijk.
 
- wes  -

- wes -

20/10/2006 15:43:00
Quote Anchor link
echo $result['voornaam'];
 
Ren

Ren

20/10/2006 16:03:00
Quote Anchor link
wes schreef op 20.10.2006 15:43:
echo $result['voornaam'];


Dit is het helaas niet.
 
- wes  -

- wes -

20/10/2006 16:07:00
Quote Anchor link
jawel
 
Ren

Ren

20/10/2006 16:09:00
Quote Anchor link
wes schreef op 20.10.2006 16:07:
jawel

Hij weergeeft dan nog steeds geen naam.
 
Romano

Romano

20/10/2006 16:11:00
Quote Anchor link
het is gewoon de ; die je bent vergeten.
 
- wes  -

- wes -

20/10/2006 16:13:00
Quote Anchor link
nou de rest van je code klopt ook geen kont van, maar mijn oplossing is de oplossing voor je error
 
K i p

K i p

20/10/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
//ALTIJD:
ini_set("display_errors",1);
error_reporting(E_ALL);

//goed dan een sessie:
session_start();

//en de connectie naar de db:
include("connect.php");

//de sql voor de query zometeen, vertaald: pleur in de tabel CURSUS bij de kolommen CURSUSID, KLANTID en CURSUSDATUM de volgende waardes: $cursusid, $klantid en $cursusdatum (waar die waardes vandaan komen weet ik niet maarja...)
$insert = "INSERT INTO cursus (cursusid, klantid, cursusdatum) VALUES ('$cursusid','$klantid','$cursusdatum')";

//het resultaat in een var steken:
$res = mysql_query($insert);


/*
nieuwe sql: selecteer voornaam, tv, achternaam, geslacht, adres, huisnr, postcode,
woonplaats, tel1, tel2, mob, email, gebd en gebp van de tabel klant waar het klantid
$klantid is (controleer nog een keer of klantid wel meewordt gegeven door hem te
echo-en. werkt soms)
*/

echo $klantid;

//en de sql
$select = "SELECT voornaam, tv, achternaam, geslacht, adres, huisnr, postcode, woonplaats, tel1, tel2, mob, email, gebd, gebp FROM klant WHERE klantid = '$klantid'";

//selecteer, nu met foutafhandeling erbij
$selectq = mysql_query($select) or die ("<br />er is iets  mis gegaan<br />SQL: <br />".$select."<br />FOUT: <br />".mysql_errno()." : ".mysql_error());


//waarom de volgende fetch_assoc? dat doe je toch al in de while?
//$resultgeg = mysql_fetch_assoc($selectq);





/*
Is hier wel een while loop nodig??????????????
Krijg je meer dan 1 resultaat??????????
*/

while($result = mysql_fetch_assoc($selectq))
{

       //waarom al die quotes hieronder????
       //echo "".$result['voornaam'].""
       //gewoon de var echo-en, niet moeilijk doen

       echo $result['voornaam'];
}

?>



Edit:
;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
- wes  -

- wes -

20/10/2006 17:14:00
Quote Anchor link
en nu maak je nog dezelfde fout weer boris ^_^
 
K i p

K i p

20/10/2006 17:17:00
Quote Anchor link
lalalalalallalalal fluit


o hoi wes o maak ik een fout o ik zie niks (meer) hoor :-)





-_-

bedankt dus :-) ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.