sql gegevens gebruiken buiten while loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael

Michael

09/02/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Hoi,

Mischien is dit een simpele vraag, maar ik kom er echt niet uit. Ik heb een simpel loopje die voornamen uitlees uit de database:

while ($rij=mysql_fetch_array($resultaat)){

echo $rij[voornaam];
}

Nu wil ik al die voornamen gebruiken buiten de loop. Zou ik denken dat je het ff in een array zet, maar ik kan helaas niet de gegevens buiten de loop opvragen.

Iemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:07:54
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$namen
= '';
while ($rij=mysql_fetch_array($resultaat))
{

   echo $rij['voornaam'];
   $namen[] = $rij['voornaam'];
}

?>

Nu zitten alle namen in het array $namen.
 
Bart van der veen

bart van der veen

09/02/2007 16:57:00
Quote Anchor link
ik gebruik voor array altijd array_push, maar die ziet er makkelijker uit
 
Michael

Michael

09/02/2007 17:07:00
Quote Anchor link
Dank je wel voor reacties.

Maar als ik dus dit gebruik:

while ($rij=mysql_fetch_array($resultaat))
{
echo $rij['voornaam'];
$namen[] = $rij['voornaam'];
}

en hieronder zet ik:

echo "$namen";

dan krijg ik als inhoud "array"
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2007 17:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($namen as $naam)
{

    echo $naam;
}

?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/02/2007 17:12:00
Quote Anchor link
Doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
echo print_r($namen);
echo '</pre>';
?>

Wat jiij probeert is onmogelijk het is namelijk een Array
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Michael

Michael

09/02/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Ja dat werkt, maar hoezo moet dit met een print_r manier?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/02/2007 17:21:00
Quote Anchor link
Die print_r gebruik je meestal alleen om te kijken of er iets in een array zit. Met de manier van SanThe kun je de arrayelementen afzonderlijk uitprinten. Je kunt ook zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    echo $naam[0];
    echo $naam[1];
?>

meestal gaat de laatste manier met een for loopje. Mogelijkheden genoeg!
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/02/2007 17:22:00
Quote Anchor link
OMdat het een array is

Als jij gewoon echo gebruikt weet PHP toch niet welke naam uit de array jui wilt hebben?

Wil je ze allemaal printen gebruik dan de methode van Santhe

Edit WEER EENS TE LAAT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.