SQL insert into fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank

Frank

22/04/2008 10:22:00
Quote Anchor link
Ik heb een simpel gastenboek gemaakt voor de website die ik nu aan het bouwen ben maar nu zit er ergens vast. In het script dat alles in de database moet zetten zit blijkbaar ergens een fout. De pagina zegt dat ie alles in de database heeft gezet, maar zodra ik erin kijk staat er alleen een rij met een id en een datum, de rest van de info is er niet....

Ik ben er al 100x doorheen gelopen en heb op meerdere sites gezocht maar kan nergens de fout, noch de oplossing, vinden.... Ziet een van jullie hier misschien een fout in?

Bij voorbaat dank!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

require("../databaseconnectie/database.php");

$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO guestbook(id, name, email, comment, datetime)VALUES('', '$name', '$email', '$comment', '$datetime')";
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
header("Location: ../guestbook.php?err=1");
}


else {
header("Location: ../guestbook.php?err=2");
}


mysql_close();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:10:01
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/04/2008 10:25:00
Quote Anchor link
Vars buiten quotes
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2008 10:26:00
Quote Anchor link
Je query zal niet lukken. Bouw eens een nette foutafhandeling in.

Edit: Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Frank

Frank

22/04/2008 10:28:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies SanThe?

EDIT: laat maar, ik zie nu wat je bedoeld.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

22/04/2008 10:32:00
Quote Anchor link
waar komen $name, $email enz. vandaan dan?
 
Frank

Frank

22/04/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Hmm, de code is nu helemaal een zooitje geworden, in meedere scripts. Ik ga weer vanaf scratch beginnen, eventuele fouten die ik dan nog tegenkom (en waar ik niet uit kom) post ik hier nog wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.