SQL: INSERT mits niet bestaat ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joris

Joris

12/01/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende query
[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $result = mysql_query("INSERT INTO voorbeeld (A) VALUES ('$mail')") or die(mysql_error()); ?>
[/script]
om een email adres toe te voegen en een SQL-table voor een nieuwsbrief

Weet iemand een script die kijkt of het email-adres al in de table staat om daarna een simpele html-output weer te geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:19:05
 
Jeroen

Jeroen

12/01/2009 20:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP
$SQLsyntax
= "SELECT mail FROM voorbeeld WHERE mail='" . $mail . "' LIMIT 1";
$SQLquery = mysql_query($SQLsyntax) or die(mysql_error());

if(mysql_num_rows($SQLquery) >= 1)
{

    echo 'Email bestaat';
}

else
{
    $SQLsyntax = "INSERT";
    $SQLquery = mysql_query($SQLsyntax) or die(mysql_error());
    if($SQLquery)
    {

        echo 'Email ingevoerd';
    }
}

?>
 
Joris

Joris

12/01/2009 21:02:00
Quote Anchor link
Werkt perfect! TNX
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/01/2009 21:07:00
Quote Anchor link
Weet je ook hoe het werkt en wat Jeroen nou precies doet? Overigens zou ik nog wat aan foutafhandeling doen. 'or die()' is niet netjes!
 
Jeroen

Jeroen

12/01/2009 21:12:00
Quote Anchor link
Klopt, die() is eigenlijk niet de juiste oplossing.

Voor een juiste (lees: betere) oplossing kan je hier terecht http://phphulp.jorendewit.nl/view/35/
 
Joris

Joris

12/01/2009 21:20:00
Quote Anchor link
Snappen doe ik het wel, alhoewel regel 11+12 zou ik zelf niet bedacht hebben waarom gebruik je '$SQLsyntax = "INSERT";' als variable?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.