Sql query geeft fout weer.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas Visscher

Bas Visscher

29/05/2010 13:32:35
Quote Anchor link
Hallo,
Ik krijg deze foutmelding maar wat doe ik fout?

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE ip = '127.0.0.1'' at line 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$invoeren = "INSERT INTO bezoekers (aantal) VALUES ('".$aantal."') WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
  $uitvoeren = mysql_query($invoeren)or die("Error met invoeren neem zo snel mogelijk contact met Bas op (lijn 20 bezoekers)".mysql_error());
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:50:23
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/05/2010 13:40:21
Quote Anchor link
Hoe ziet de tabel eruit?
Want naar mijn mening is (aantal) niet nodig.

Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query ("INSERT INTO bezoekers VALUES ('','$ip','$date','$page')") or die(mysql_error()); //IP Log met Datum en Pagina
?>
 
Bas Visscher

Bas Visscher

29/05/2010 13:42:02
Quote Anchor link
Sander:
Hoe ziet de tabel eruit?
Want naar mijn mening is (aantal) niet nodig.

Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query ("INSERT INTO bezoekers VALUES ('','$ip','$date','$page')") or die(mysql_error()); //IP Log met Datum en Pagina
?>


ip varchar(30) latin1_swedish_ci Nee
ban varchar(30) latin1_swedish_ci Ja NULL
aantal int(6) Ja NULL
has varchar(40) latin1_swedish_ci Nee

aantal is voor het aantal bezoeken die update hij elke keer
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/05/2010 13:46:03
Quote Anchor link
Probeer deze eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "INSERT INTO bezoekers (aantal) VALUES ('" . $aantal . "')";
$result = mysql_query($query) or die("Error met invoeren neem zo snel mogelijk contact met Bas op (lijn 20 bezoekers)") . mysql_error();
?>
Gewijzigd op 29/05/2010 13:49:19 door Sander de Vos
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 13:46:41
Quote Anchor link
Lees de handleiding er even op na. In een INSERT query kun je geen WHERE gebruiken. Als je een bestaand records wilt updaten gebruik je UPDATE en ander geef je het ip adres gewoon op in het VALUES() gedeelte.

@Sander: aantal is wel degelijk nodig als je alleen een waarde in dat veld wilt invoeren en de rest van de velden in dat record leeg wilt laten of de standaard waarde wilt geven. Het is een beetje nutteloos om legen strings in te voeren in velden die je toch leeg wilt laten. Laat die velden dan gewoon weg uit je INSERT query ;-)
Gewijzigd op 29/05/2010 13:47:31 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/05/2010 13:49:57
Quote Anchor link
Gefixed ;)
 
Bas Visscher

Bas Visscher

29/05/2010 14:00:41
Quote Anchor link
Gefixt,
Dankjullie voor jullie respons :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$invoeren
= "UPDATE bezoekers SET aantal = '".$aantal."'  WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
  $uitvoeren = mysql_query($invoeren)or die("Error met invoeren neem zo snel mogelijk contact met Bas op (lijn 20 bezoekers)".mysql_error());
?>
 
Sander de Vos

Sander de Vos

29/05/2010 14:01:59
Quote Anchor link
No prob ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.