sql query op basis van $i

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

18/02/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Ik heb een formulier gemaakt die ik in de database wil wegschrijven. Aangezien het om een paar honderd velden gaat, wil ik dit met $i doen. Zodat ik maar 1 query hoef te maken, die dan een paar honderd keer wordt uitgevoerd, alleen komt ik er niet helemaal uit.

Ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$product_1=$_POST['product_1'];
$aantal_1=$_POST['aantal_1'];

$product_2=$_POST['product_2'];
$aantal_2=$_POST['aantal_2'];

  for ($i=0; $i<$number; $i++)
   {
         $sql = "INSERT INTO bestel (productnaam,aantal) VALUES ('$product','$aantal')";

$query = mysql_query($sql);
 }


Zoals je kan zien wordt de query net zovaak uitgevoerd dat er $i is.
Alleen lukt het mij dus niet om die variabele daarin te krijgen.

Of doe ik het op een omslachtige manier en is er een eenvoudigere?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 10:55:46
 
Frank -

Frank -

18/02/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Waarom maak je in je formulier geen array aan? Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="product[]" />

Dan kun je $_POST['product'] gaan uitlezen met een foreach lus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
foreach($_POST['product'] AS $key => $product){
  if(!empty($_POST['aantal'][$key]) && !empty($product)){ // aantal heb je ook nodig!
    $query = "INSERT INTO
                      bestel (
                        productnaam,
                        aantal
                    ) VALUES (
                     '"
.mysql_real_escape_string($product)."',
                     '"
. mysql_real_escape_string($_POST['aantal'][$key])."'
                  )"
;
     // uitvoeren query, controleren query, etc.
  }
}

?>

Niet getest...

Edit: even een ( toegevoegd en 'test' moest natuurlijk 'text' zijn...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jb bl

jb bl

18/02/2008 18:19:00
Quote Anchor link
Ik ben net met jouw code aan de slag gegaan. Ik heb wat kleine dingen moeten aanpassen, maar hij werkt nu super!!

Heel erg bedankt, nu kan ik weer verder, hier liep ik namelijk op vast.
 
Frank -

Frank -

18/02/2008 18:27:00
Quote Anchor link
You're welcome!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.