SQL Query Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart van Asselt

Bart van Asselt

30/03/2011 14:23:31
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een planner applicatie. Nu heb ik de volgende tabellen:

Planner
id titel opties status start end klant_id voertuig_id

Voertuigen
id merk type kenteken apk datum kleur brandstof transmissie klasse kmstand meldcode status toegevoegd

Bij het maken van een reservering voer ik een start en eind datum in, op basis van die 2 data's moet hij alle beschikbare auto's laten zien. Ik kom er zelf niet uit, iemand die kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:40:17
 
John D

John D

30/03/2011 14:31:54
Quote Anchor link
Zoek iets in deze richting, misschien met > en < werken:
select voertuigen.id
from voertuigen v
where not exists (
select 1
from planner p
where voertuig.id=p.voertuig_id
and ingevoerde_start between p.start and p.end
or ingevoerde_eind between p.start and p.end
 
Bart van Asselt

Bart van Asselt

30/03/2011 15:21:21
Quote Anchor link
Werkt niet:(

SELECT v.*, m.naam AS merk2, c.naam as klasse2 FROM voertuigen v
LEFT JOIN voertuigen_merken m ON v.merk=m.id
LEFT JOIN voertuigen_klasses c ON v.klasse=c.id
WHERE NOT EXISTS (SELECT 1 FROM planner WHERE voertuig_id = v.id AND :start BETWEEN start AND end OR :end BETWEEN start AND end)
ORDER BY m.naam ASC



Oplossing gevonden! Zat in de goede richting! Thx!
Gewijzigd op 30/03/2011 18:02:10 door Bart van Asselt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.