sql query stopt bij &

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

28/12/2006 23:12:00
Quote Anchor link
Als ik de inhoud van een string in een db wil laten stoppen krijg ik volgend probleem als de string een & bevat. Met htmlentities kan ik dit niet oplossen aangezien er dan weer een & inzit, hoe kan ik het oplossen dat hij die & omzet naar iets zodat ik men volledige html code in een db kan 'stampen'?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:06:08
 
Rens nvt

Rens nvt

28/12/2006 23:13:00
Quote Anchor link
Tom, met mysql_real_escape_string()

http://nl2.php.net/manual/nl/function.mysql-real-escape-string.php

Succes!
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

28/12/2006 23:29:00
Quote Anchor link
tis nog da nie: dit is wat er in moet bv:

<a href="http://ds1.nl/c/?wi=43422&ws=&si=11&li=27350" title="Jiba Oostenrijk" target="_blank">Wintersport in Oostenrijk</a>

dit zit in de variabele $banner;
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 23:33:00
Quote Anchor link
Echo de query eens (met inhoud), daar hebben we meer aan.

mysql_real_escape_string() moet je ALTIJD gebruiken wanneer je een query naar een MySQL-database stuurt.

htmlentities en soortgelijke onzin heeft niets met queries te maken, maar alles met html-output dat je naar het scherm stuurt. Dat kan dus nooit i.c.m. een query worden gebruikt. (kan wel maar is niet zo slim, om het voorzichtig uit te drukken)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.