Sql Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Veenstra

Jan Veenstra

13/07/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende Sql query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql2 = "SELECT * FROM persoonlijke_gegevens
WHERE Contactcode   LIKE '%" . $Contactcode . "%'
  AND Contactgroep   LIKE '%" . $Contactgroep . "%'
  AND Voornaam        LIKE '%" . $Voornaam . "%'
  AND Achternaam      LIKE '%" . $Achternaam . "%'
  AND Plaats              Like '%" . $Plaats . "%'
  AND Nieuwsbrief   LIKE '%" . $Nieuwsbrief . "%'        
  AND Emailadres1    LIKE '%" . $Emailadres . "%'
  AND  Emailadres2    LIKE '%" . $Emailadres . "%'";

Nu heb ik alleen 1 probleem.
Bij email 1 en 2 zoekt hij op de zelfde invul var. Daar staat nu AND tussen.
Nu wil ik alleen 'of' hebben. Met OR gaat dit alleen mis... iemand een idee?

Groet Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:27:23
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

13/07/2008 19:40:00
Quote Anchor link
$sql2 = "SELECT * FROM persoonlijke_gegevens
WHERE Contactcode LIKE '%" . $Contactcode . "%'
AND Contactgroep LIKE '%" . $Contactgroep . "%'
AND Voornaam LIKE '%" . $Voornaam . "%'
AND Achternaam LIKE '%" . $Achternaam . "%'
AND Plaats Like '%" . $Plaats . "%'
AND Nieuwsbrief LIKE '%" . $Nieuwsbrief . "%'
AND
( Emailadres1 LIKE '%" . $Emailadres . "%'
OR Emailadres2 LIKE '%" . $Emailadres . "%')";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.