SQL query..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auriorx

Auriorx

24/10/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Ik heb deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
  include "config.php"; // Connectie met de database
  
  //////////////////////////////////////////////////
  /////////////Variabelen declareren////////////////
  //////////////////////////////////////////////////

  $sql= "SELECT email FROM nieuwsbrief_leden";
  $query = mysql_query($sql);
  $tijd = date("U");
  $aftrek = "86400";
  $totaal = $tijd - $aftrek;
  $sql_tutorials = "SELECT titel FROM tutorials WHERE datum_u > '".$totaal."' ";
  $query_tutorials = mysql_query($sql_tutorials);
  $rows_nieuwetutorial= mysql_num_rows($query_tutorials);
  $halen = mysql_fetch_row($query_tutorials);
  //////////////// Einde declareren \\\\\\\\\\\\\\\\
  
  if ($rows_nieuwetutorial == "1"){ // Als er 1 nieuwe tutorial is...
    echo "Er is een nieuwe tutorial!";
    while ($row = mysql_fetch_array($query)){
      $Name = "DigiHack.nl"; //Naam verzender
      $email = rand()."@digihack.nl"; //Email adres verzender
      $recipient = $row['email']; // Ontvanger
      $mail_body = "Op DigiHack.nl zijn de volgende tutorials toegevoegd: \n\n - " .$halen['titel']; //Tekst bericht
      $subject = "DigiHack nieuwsbrief"; // Onderwerp
      $header = "From: ". $Name . " <" . $email . ">\r\n"; // Extra header velden

      mail($recipient, $subject, $mail_body, $header); //Mail commando
    }
  }

  elseif($rows_nieuwetutorial > "1"){ // Als er meer dan 1 tutorials zijn...
    while ($row = mysql_fetch_array($query)){
      echo $halen;
    }
  }

  else{
    echo "Er zijn geen nieuwe tutorials.";
  }

?>


Alleen $halen moet nu meerdere tuts weergeven (bij de elseif), maar dat doet het niet..

Het heeft hiermee te maken denk ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$halen = mysql_fetch_row($query_tutorials);


Weet iemand hoe ik dit oplos?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 23:55:13
 
Noppes

Noppes

24/10/2008 17:36:00
Quote Anchor link
1. dit $rows_nieuwetutorial > "1" is appels met peren vergelijken
(integer > string)

2. gaat eens naar een beginners handleiding sql of kijk op php.net
-> http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
(is overigens de enige goede manier om resultaten te fetchen)
 
Auriorx

Auriorx

24/10/2008 17:44:00
Quote Anchor link
Ik heb die aanpassingen gemaakt, maar 'k krijg nog steeds maar 1 row binnen van $halen.
 
Noppes

Noppes

24/10/2008 17:48:00
Quote Anchor link
GVD, "Ik heb die aanpassingen gemaakt"

Ik moge dan wel een glazebol hebben, maar je zult toch duidelijk moeten aangeven wat je hebt aangepast

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// if ($rows_nieuwetutorial > "1") {
// omgezet naar:

if ($rows_nieuwetutorial > 1) {
?>


Het is dus nu gewoon gokken wat je hebt aangepast en helemaal of je het correct gecorrigeerd hebt.

En post alleen relevante code en geen gehele scripts!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Auriorx

Auriorx

24/10/2008 17:51:00
Quote Anchor link
Ik wist niet waar de fout nou precies lag, vandaar het hele script (dat weet ik nog steeds niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
  include "config.php"; // Connectie met de database
  
  //////////////////////////////////////////////////
  /////////////Variabelen declareren////////////////
  //////////////////////////////////////////////////

  $sql= "SELECT email FROM nieuwsbrief_leden";
  $query = mysql_query($sql);
  $tijd = date("U");
  $aftrek = "86400";
  $totaal = $tijd - $aftrek;
  $sql_tutorials = "SELECT titel FROM tutorials WHERE datum_u > '".$totaal."' ";
  $query_tutorials = mysql_query($sql_tutorials);
  $rows_nieuwetutorial= mysql_num_rows($query_tutorials);
  $halen = mysql_fetch_assoc($query_tutorials); //row naar assoc omgezet
  //////////////// Einde declareren \\\\\\\\\\\\\\\\

  
  if ($rows_nieuwetutorial == "1"){ // Als er 1 nieuwe tutorial is...
    echo "Er is een nieuwe tutorial!";
    while ($row = mysql_fetch_array($query)){
      $Name = "DigiHack.nl"; //Naam verzender
      $email = rand()."@digihack.nl"; //Email adres verzender
      $recipient = $row['email']; // Ontvanger
      $mail_body = "Op DigiHack.nl zijn de volgende tutorials toegevoegd: \n\n - " .$halen['titel']; //Tekst bericht
      $subject = "DigiHack nieuwsbrief"; // Onderwerp
      $header = "From: ". $Name . " <" . $email . ">\r\n"; // Extra header velden

      mail($recipient, $subject, $mail_body, $header); //Mail commando
    }
  }

  // "1" omgezet naar 1
  elseif($rows_nieuwetutorial > 1){ // Als er meer dan 1 tutorials zijn...
    while ($row = mysql_fetch_assoc($query)){ //array naar assoc omgezet
      $Name = "DigiHack.nl"; //Naam verzender
      $email = rand()."@digihack.nl"; //Email adres verzender
      $recipient = $row['email']; // Ontvanger
      $mail_body = $halen['titel']; //Tekst bericht
      $subject = "DigiHack nieuwsbrief"; // Onderwerp
      $header = "From: ". $Name . " <" . $email . ">\r\n"; // Extra header velden
      mail($recipient, $subject, $mail_body, $header); //Mail commando
    }
  }

  else{
    echo "Er zijn geen nieuwe tutorials.";
  }

?>
 
Noppes

Noppes

24/10/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Je hele opbouw is ook zo onlogisch als de klerenhanger op het toilet

Hier doe je ook nog appels van peren aftrekken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$aftrek
= "86400";
$totaal = $tijd - $aftrek;
?>
 
Auriorx

Auriorx

24/10/2008 18:02:00
Quote Anchor link
Ja, maar dat vind ik handiger zo en het werkt, ik wil me graag richten op het probleem, als je me excuseert.
 
Noppes

Noppes

24/10/2008 18:04:00
Quote Anchor link
Het is simpweg onoverzichtelijk en in mijn ogen ook fout!

Drop script naar prullenbak.
Pak pen en papier
Schrijf op een logische wijze eens op wat je nu eigelijk wil
Probeer dat dan te vertalen naar php code
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.