SQL response terugkrijgen als onderdeel van een URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Kruijt

Peter Kruijt

30/07/2010 13:52:14
Quote Anchor link
Ik heb een form (mbv POST) waarin een aantal variabelen worden gepost in de DB, dat gaat allemaal goed.
Met onderstaande script haal ik 1 van de ingevoerde variabelen op $row['purl']
en die moet als variabele ingevoerd gaan worden in een vaste URL (http://www.xmpub.nl).

de uitkomst van $row['purl'] is bijvoorbeeld: voor_achter
dat werkt goed om gewoon te echo'en naar scherm, maar het moet een klikbare URL worden.
De totale URL moet dan worden: http://www.xmpub.nl/voor_achter

Ik krijg uiteindelijk een Syntax-error op de regel van echo <a href=........
-----------------------------------------

}mysql_select_db("ljuhoekg_emm", $con);

$result = mysql_query("SELECT * FROM purl_users") or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result))
{
// echo $row['purl']; dit print de warde naar het scherm en werkt dus goed
echo '<a href="http://www.xmpub.nl/.$row['purl']." </a>' ;

mysql_close($con);

?>

-----------------------------------------

Iemand enig idee wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:45:07
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2010 13:57:02
Quote Anchor link
Je vergeet de while af te sluiten met een }. mysql_close is niet nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo '<a href="http://www.xmpub.nl/'.$row['purl'].'" </a>' ;

?>


en je bent vergeten '' bij de URL.
Gewijzigd op 30/07/2010 13:58:46 door - Mark -
 
Johan Dam

Johan Dam

30/07/2010 13:59:21
Quote Anchor link
Haal variabele uit een string, dat geld zeker als je van ' gebruikt maakt ipv ",

echo '<a href="http://www.xmpub.nl/', $row['purl'], '" </a>';

Je kan komma's en punten gebruiken, komma's zijn sneller (dit kan alleen bij echo!) maar zo heel veel scheelt het niet.
 
Peter Kruijt

Peter Kruijt

30/07/2010 14:04:46
Quote Anchor link
mysql_select_db("ljuhoekg_emm", $con);

$result = mysql_query("SELECT * FROM purl_users") or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result))
{
// echo $row['purl'];
echo '<a href="http://www.xmpub.nl/$row['purl']" </a>' ;
}

?>



Hoi Mark,
Kennelijk was die weggevallen....

syntax error, unexpected T_STRING, expecting (uiteraar dweer in de regel van echo <a href etc.....

Mijn vraag is meer: KLOPT mijn redenatie dat ik een vast stuk van de URL kan aanvullen met een $variabele uit de database, EN dat deze dan klikbaar is. En vervolgens die regel goed krijgen....
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2010 14:08:58
Quote Anchor link
Ja dat gaat, Je hebt je URL wel iets gesloopt zie ik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo '<a href="http://www.xmpub.nl/'.$row['purl'].'">Klik</a>';

?>
 
Johan Dam

Johan Dam

30/07/2010 14:10:03
Quote Anchor link
Peter, wat je nu doet is meerdere strings aan elkaar plakken,

'<a href="http://www.xmpub.nl/$row['
purl
']" </a>'

zet je achter elkaar, dat snapt php niet, en groot gelijk, lees mijn comment hierboven en haal je variabele uit de string
 
Peter Kruijt

Peter Kruijt

30/07/2010 14:12:44
Quote Anchor link
Wellicht ter verduidelijking:
Onderstaande code werkt dus prima, maar tovert alleen een lijstje van purls op het scherm. De bedoeling is dat het klikbare URL's worden die terugkomen.

-------------------------------------------------
mysql_select_db("ljuhoekg_emm", $con);

$result = mysql_query("SELECT * FROM purl_users") or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo $row['purl'];

// echo '<a href="http://www.xmpub.nl/.$row['purl']. >"' '</a>' ; DEZE REGEL MOET DUS RESULTEREN IN EEN KLIKBARE URL
}

?>
 
- Mark -

- Mark -

30/07/2010 14:15:02
Quote Anchor link
Vind ik niet gek. Je hebt comment tags voor de klikbare url staan.
 
Peter Kruijt

Peter Kruijt

30/07/2010 14:42:06
Quote Anchor link
Hoi Johan,
dank voor je antwoord, alleen begrijp ik 't niet (sorry, newbie).

Mijn bedoeling is om:
1. $row['purl'] is de variabele die ik wil plaatsen aan het einde van de vaste link.

Volgens mij heb ik dan dus een vast gedeelte waaraan ik direct de variabele moet koppelen. Of denk ik fout?


thanks,
Peter

Toevoeging op 30/07/2010 14:47:48:

@Mark,


echo '<a href="http://www.xmpub.nl/'.$row['purl'].'">Klik</a>';


thankx! het werkt!
Het geheim zat 'm dus in het niet goed afsluiten van '.$row['purl']'
M'n redenatie klopte dus wel, alleen ff nog onvoldoende kennis van PHP.
Again, thnx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.