SQL rows beperken UNIX TIMESTAMP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

07/12/2010 00:44:30
Quote Anchor link
Opgelost met dank aan John D

oplossing
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 WHERE date > DATE_SUB(curdate(), INTERVAL 31 DAY)
?>


-------------------

hallo ,
Ik zit nu met een probleem, en kom er niet verder mee. Als iemand me zou kunnen helpen stel ik dat zeer op prijs.

Ik heb nu dus een databasetabel

items
--------
id
name
text
date (CURRENT_TIMESTAMP) (bijv: 2010-12-13 21:59:59)

en ik wil hier mijn opgehaalde rows beperken tot 31 dagen in het verleden.

Ik weet dat je dit kan doen met normale int getallen door de volgende regel toe te passen, maar dit werkt niet met datums.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 ABS( price - $x ) as distance
?>


Als iemand een manier weet om datums te beperken tot 31 dagen in het verleden of iets dergelijks weet wat daarop lijkt hoor ik het graag.

alvast bedankt.

Toevoeging op 07/12/2010 02:20:14:

ok ik heb nu volgende gevonden DATDIFF het werkt prima, alleen ik moet het nog kunnen beperken voor bepaalde datums.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 $_abstract
= " DATEDIFF(ad.date,'".$timestamp."') as distance";
 $_where = " distance <= 31";
?>

kan iemand mij de juiste gebruik hiervan laten zien??

alvast bedankt
Gewijzigd op 07/12/2010 14:50:04 door Karizma Yusuf
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:42:50
 
John D

John D

07/12/2010 09:09:51
Quote Anchor link
Los het niet op met php maar met SQL, in je query dus, grofweg:
WHERE date > DATE_SUB(curdate(), INTERVAL 31 DAY);
Edit:

Ik hoop toch wel dat je in je tabel het veld niet date hebt genoemd??
Is dat misschien een reserverd word.
Gewijzigd op 07/12/2010 09:11:20 door John D
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/12/2010 10:10:33
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

07/12/2010 14:47:34
Quote Anchor link
John D op 07/12/2010 09:09:51:
Los het niet op met php maar met SQL, in je query dus, grofweg:
WHERE date > DATE_SUB(curdate(), INTERVAL 31 DAY);

Ik hoop toch wel dat je in je tabel het veld niet date hebt genoemd??
Is dat misschien een reserverd word.


@John
Ontzettend bedankt voor je hulp, ik hoefde maar te knippen en te plakken en het werkt!

Ik lees in de link van Kris Peeters dat mysql date als "unquoted identifier" geen problemen mee geeft.
Gewijzigd op 07/12/2010 14:48:33 door Karizma Yusuf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.