sql speciale tekens, jquery, json encode, post

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

30/04/2018 11:11:40
Quote Anchor link
Dag allemaal,

ik heb een formulier met allemaal dropdown keuzeopties.
Daarnaast een json_encoded lijst van deze opties met omschrijving etc. erbij.

Bij het kiezen van de keuzes, gaat jQ door de json lijst om te kijken of er een omschrijving is ja/nee.
Indien nee, dan kan er een omschrijving opgegeven worden.

Later bij het aanklikken van de gekozen optie, kan deze omschrijving nogmaals aangepast worden indien gewenst.

Nou loop ik tegen het probleem aan met speciale tekens, zoals ë en ê
Bijv. Enquêtes

(sql) staat opgeslagen als Enquêtes
(php) output weergeeft als Enquêtes
(php) json_encode heeft het opgelagen als: enqu\u00c3\u00aates
(jq) console.log op $(this).val()[0] als : Enquêtes
(jq) loop door json encode zoekt op enquêtes, maar de value uit de json is enquêtes

Hoe kan ik dit bovenstaande oplossen? Ik wordt er een beetje moe van nou..
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:24:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/04/2018 11:27:50
Quote Anchor link
Gebruik je wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');


- Is je database voorzien van de UTF-8 encoding
- Pas je wel UTF-8 toe in je databaseconnectie?
- Is je bestand wel geformatteerd met utf8-encoding?

Volgens mij zijn dit alle voorwaarden waaraan je moet voldoen om de tekens goed zichtbaar te krijgen.
Gewijzigd op 30/04/2018 11:29:27 door - Ariën -
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

30/04/2018 11:54:01
Quote Anchor link
Hi Ariën,

enorm bedankt voor je reactie!
De header en DB connectie had ik wel, ik miste de JSON_UNESCAPED_UNICODE optie op m'n json_encode

Thanks!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/04/2018 11:55:39
Quote Anchor link
Hej, da's grappig dat daar ook een switch voor is.
Zo leer ik nog eens bij ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/04/2018 14:40:12
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 30/04/2018 11:54:01:
ik miste de JSON_UNESCAPED_UNICODE optie op m'n json_encode

Als je alles volgens de spelregels had gedaan is dat niet nodig.

Voorzie je je JSON-response ook van een header + character encoding, dus zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');
echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 30/04/2018 14:41:57 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.