SQL statement gaat in de fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben

Ben

21/05/2005 17:29:00
Quote Anchor link
Oke nog een vraagje vandaag:

Wanneer ik een SQL-statement uitvoer bijv:
"SELECT * FROM Person WHERE Lastname LIKE '%en%'";

en er komt geen juiste invoer terug dan krijg ik een foutmelding:
Fatal error: Uncaught exception 'com_exception' with message 'Source: ADODB.Field
Description: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted.

Als ik er or die("Geen uitvoer mogelijk"); achter de Query plaats gebeurt hetzelfde.

Hoe kan ik dit netjes laten gebeuren: Wanneer SQL statement niet parsed dan eigen gemaakte foutmelding weergeven i.p.v. error.

Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 15:38:52
 
Jelmer -

Jelmer -

21/05/2005 18:12:00
Quote Anchor link
@mysql_query()
meestal wil het apenstaartje wel de foutmelding onderdrukken.
 
Ben

Ben

21/05/2005 18:16:00
Quote Anchor link
ik gebruik geen mysql......

maar Conn->Execute (MS Access)
 
Jelmer -

Jelmer -

21/05/2005 18:21:00
Quote Anchor link
probeer daar dan eens een @ tussen te zetten
Conn->@Execute (weet niet of het werkt, maar het is het proberen waart)
 
Ben

Ben

21/05/2005 18:45:00
Quote Anchor link
Oplossing is:

if (!$rs) {
voer database uitvoering uit!!
}
else
{
echo "geen invoer mogelijk!";
}
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

21/05/2005 19:23:00
Quote Anchor link
Heb je toevallig ook ervaring met PEAR?
 
Ben

Ben

22/05/2005 11:59:00
Quote Anchor link
ik zat fout wat betreft (!$rs)!! Het leek de oplossing maar het geval is dat de output van $rs bij $rs=$conn->Execute($query) [ADODB] altijd dezelfde waarde retouneerd. De oplossing zit hem waarschijnlijk in eigen error handling.

En met PEAR heb ik geen ervaring....is dit de moeite waard om me in te verdiepen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.