SQL verkeerd aangeroepen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tamara

Tamara

06/12/2006 12:04:00
Quote Anchor link
ik wil dit bericht verwijderen :( waarom kan dat niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 21:20:04
 
Martijn B

Martijn B

06/12/2006 12:06:00
Quote Anchor link
Verander dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!empty($_GET['id']) && ctype_digit($_GET['id'])){  
?>


in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
print_r($_GET);
if(!empty($_GET['id']) && ctype_digit((string)$_GET['id'])){  
?>


edit:

Hoezo, het was geen domme vraag ofzo :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Bo az

Bo az

06/12/2006 12:15:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 06.12.2006 12:04:
ik wil dit bericht verwijderen :( waarom kan dat niet?


Waarom zou je dat willen, als je het gewoon laat staan heeft iemand anders er misschien ook nog wat aan.
 
Tamara

Tamara

06/12/2006 12:21:00
Quote Anchor link
oh trouwens hij zegt dat print_r GET 5.php is, en dat moet alleen 5 zijn

<table width="100%" class="txt">
<tr>
<td colspan="2"> Geplaatste vacatures: <br><br></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<? include("inc/inc_connect.php");
$result = mysql_query("
SELECT
id,
functie,
DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS datumNL
FROM
  vacatures
ORDER BY
  id DESC "
) or die(mysql_error());  
 
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr>
    <td width='70'>"
;
    echo $row['datumNL'];
    echo '</td>    
    <td><a href="bewerk?id='
.$row['id'].'.php">';
    echo $row['functie'];
    echo "</a></td></tr>";


}


$row=mysql_query("SELECT * FROM vacatures");  

$aantal = mysql_num_rows($row);
if ($aantal == "0") {
 echo "<tr><td>Er zijn (nog) geen vacatures toegevoegd!</td></tr>";
 
}

    

?>

</table>

dit geeft de link

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
print_r($_GET);
if(!empty($_GET['id']) && ctype_digit((string)$_GET['id'])){    
$query = "SELECT * FROM vacatures WHERE id='" . $_GET['id']  ."' LIMIT 1";

$result = mysql_query($query);

  if($result){ // query gelukt
    if(mysql_num_rows($result) > 0){ //en er zijn resultaten
      $row = mysql_fetch_assoc($result);
      echo ''.$row['functie'].'';
    }
else{  
      echo ('Geen resultaten gevonden. <a href="bewerk.php"> [ terug ] </a>');
      exit;
    }      
  }
else{        
    echo ('Er is een fout opgetreden: '.mysql_error());
    exit;
  }      
}
else{  
  echo ('Ongeldige waarde opgegeven.');
  exit;
}



?>


en dit is verwerk.php (ok, alleen het gedeelte om het betreffende record weer te geven)
 
Tamara

Tamara

06/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
ohh ik zie al wat ik fout heb gedaan, foutje in de format van de link :$ goed, schaamte is hier even op zijn plaats
 
Martijn B

Martijn B

06/12/2006 12:25:00
Quote Anchor link
Op regel 18 van je eerste code blok gaat er iets mis. Als je dit topic bekijkt dat zie je het antwoord al in je url balk.

edit:

Zet je oude code eens terug en doe eens bewerk.php?id=1

Dat zou niet moeten werken nl.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

06/12/2006 12:29:00
Quote Anchor link
Offtopic:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ''.$row['functie'].''; ?>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo ('Ongeldige waarde opgegeven.'); ?>

zijn beide nogal vreemde manieren om te echoen. Het is zinloos om overbodige quotes voor en achter een variabele te zetten, php doet daar helemaal niets mee. Het kost jou alleen extra tijd en vergroot de kans op tikfouten.

Verder is echo geen functie, haakjes () horen daar dus niet te staan.

Gebruik voortaan gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $row['functie']; ?>
Lekker simpel dus!
 
Tamara

Tamara

06/12/2006 12:30:00
Quote Anchor link
klopt martijn, ik heb het al opgelost, bedankt voor de reacties!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.