SQL where $GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yesyah Deli

Yesyah Deli

03/04/2013 23:50:24
Quote Anchor link
Ik wil graag iets uit de database halen met deze query:

SELECT * FROM nieuws WHERE onderwerp='$onderwerp'

Hoe kan ik zorgen dat hij het onderwerp van de database pakt?

Ik weet wel bijvoorbeeld dit:
$onderwerp =($_GET['onderwerp']);
maar dan moet je 'onderwerp' ook in de titel hebben en dat heb ik niet, is er een andere oplossing hiervoor?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:37:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2013 00:18:38
Quote Anchor link
Ik snap je niet helemaal?
Je kan toch ook zonder GET werken en dit doen:

SELECT * FROM nieuws WHERE onderwerp='blaat'
Gewijzigd op 04/04/2013 00:23:38 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/04/2013 01:47:08
Quote Anchor link
Als je wilt weten hoe je de database moet benaderen:

http://phptuts.nl/view/41/3/
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/04/2013 08:09:49
Quote Anchor link
Yesyah Deli op 03/04/2013 23:50:24:
maar dan moet je 'onderwerp' ook in de titel hebben en dat heb ik niet


Waar komt je 'onderwerp' dan vandaan?
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

04/04/2013 14:58:41
Quote Anchor link
- Aar - op 04/04/2013 00:18:38:
Ik snap je niet helemaal?
Je kan toch ook zonder GET werken en dit doen:

SELECT * FROM nieuws WHERE onderwerp='blaat'

Ja dat zou kunnen maar elk nieuwsbericht heeft een andere onderwerp, en ik wil dus dat als je een nieuwsbericht aanklikt dat er een kopje met gerelateerd komt. En daar automatisch alles van hetzelfde onderwerp komt.

Ik vind het moeilijk uit te leggen

Obelix en Idefix op 04/04/2013 08:09:49:
Yesyah Deli op 03/04/2013 23:50:24:
maar dan moet je 'onderwerp' ook in de titel hebben en dat heb ik niet


Waar komt je 'onderwerp' dan vandaan?

Sorry ik bedoelde URL, en ik wil graag een mogelijk zonder dat ik onderwerp in de url heb.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.