SQL, XSS Injection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John De Zon

John De Zon

04/09/2015 14:53:18
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met een registratie script voor m'n website. Ik heb me voorgenomen de beveiliging zo goed als ik kan te maken vanaf het begin.
Is dit script veilig? En waarom geeft mysql_real_escape_string niets terug?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    $fname = @$_POST['fname'];
    $lname = @$_POST['lname'];
    $uname = @$_POST['uname'];
    $email = @$_POST['email'];
    $password = @$_POST['password'];
    $checkbox = @$_POST['checkbox'];


    $errors = array();

    if(trim($fname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw voornaam invullen';
    }


    if(trim($lname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw achternaam invullen';
    }


    if(trim($uname)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw gebruikersnaam invullen';
    }


    if(trim($email)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw email invullen';
    }

    
    if (filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
        
    }
else {
        $errors[] = 'U moet een geldig emailadres invullen';
    }


    if(trim($password)=='') {
        $errors[] = 'U moet uw wachtwoord invullen';
    }
else {
        $password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);
    }

    
    if(!isset($checkbox)) {
        $errors[] = 'U moet de richtlijnen accepteren';
    }

    
    if ($errors==true) {
        $err = true;
    }
else {
        $sql = "INSERT INTO users (
        id, fname, lname, uname, email, password
        ) VALUES (
        '', '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $fname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $lname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $uname) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $email) . "', '" . mysqli_real_escape_string($connection, $password) . "'
        )"
;
        if(mysqli_query($connection, $sql)) {
            echo 'Succes!';
        }
else {
            echo "Error: " . $sql . "<br>" . mysqli_error($connection);
        }
    }
}

?>


Alvast bedankt!!!

Mvg
Gewijzigd op 05/09/2015 18:38:54 door John De Zon
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:22:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 14:56:04
Quote Anchor link
Als je error_reporting op E_ALL en display_errors op 1 zou zetten, dan zou je zien dat er een parameter voor de connectie ontbreekt bij mysqli_real_escape_string.

Zo moet het wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysqli_real_escape_string($con, $fname);
?>


Verder raad ik aan om even per veld te kijken hoe je het valideert. Want ik heb het idee dat je lukraak gewoon wat regels aan het kopiëren bent. Want je kan prima kijken naar de juiste waarde die er nodig is.

Voor mailadressen is er filter_var('[email protected]', FILTER_VALIDATE_EMAIL);
Voor je checkbox zullen mogelijk vaste waardes zijn, zoals 1 of 0
En voor passwoorden hoe je niet op XSS te controleren. Die worden toch altijd gehashed.
Gewijzigd op 04/09/2015 15:00:35 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 15:01:05
Quote Anchor link
Dank je, Aar voor de snelle reactie!
Is deze code veilig? Welke extra beveiliging moet ik er nog aan toevoegen om echt veilig te zijn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 15:02:48
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: Valideer de waardes gewoon met de juiste methodes.
Gewijzigd op 04/09/2015 15:04:03 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 15:03:44
Quote Anchor link
Had het einde van je vorige post niet gezien sorry!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 15:04:16
Quote Anchor link
Ok.. ;-)


En empty() is overigens ook een vreemde controle die meer toestaan dan je hoopt.
Ik gebruik altijd:

if(trim($var)=='') {
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/09/2015 15:15:16
Quote Anchor link
Ik zie nergens character encoding aanduidingen.

Escaping (htmlspecialchars, mysqli_real_escape_string) werkt alleen goed wanneer je met de juiste character encoderingen aan de gang gaat:
(- in de opslag van je code-documenten, maar dit zorgt niet vaak voor problemen)
- in je HTML document
- in je database-connectie
- in je database tabellen

Verder:
Je bent daar INPUT aan het escapen middels (strip_tags, htmlspecialchars).

Waarom doe je dit? Dit wordt niet als een goede bezigheid beschouwd - je past daarmee al op voorhand je rauwe input aan. Dat is nergens voor nodig. Daarnaast escape je deze voor de HTML-context, terwijl je deze data daarna invoegt (en opnieuw escaped) in een SQL-context (met behulp van _real_escape_string).

Nog veel belangrijker dan wat je doet is dat je begrijpt wat je doet.

De algemene stelregel is nog steeds filter input, escape output.

Wat in het bovenstaande script ontbreekt is fatsoenlijke input filtering. Er vanuitgaande dat dit een soort van gebruikers registratie systeem is zou je aan de volgende input filtering kunnen denken:

- als alle invoer verplicht is, kijk of de getrimde variant van de invoer niet leeg is
- als je beperkingen wilt opleggen aan het uiterlijk van een gebruikersnaam, maak dan gebruik van een whitelist (geef aan wat is toegestaan) in plaats van een blacklist (door tags te strippen) en dan maar te hopen dat het resultaat iets is wat niet voor problemen zorgt; het grote nadeel van een blacklist is dat als je een geval vergeet dit geval wordt doorgelaten; daarom is een whitelist meestal beter: je definieert precies wat is toegestaan
- gebruik filter_var voor het e-mailadres en check voor een MX record, of nog beter, stuur gewoon een activatiemail naar het bewuste adres

Haal ook die @ weg en ontwikkel met error_reporting en display_errors aan.

Maak een database-wrapper voor mysqli-functies, zodat je in plaats van mysqli_real_escape_string($connection, $field) een kortere variant kunt gebruiken ($db->escape($field) ofzo) en ook andere zaken makkelijk kunt automatiseren.
Gewijzigd op 04/09/2015 15:17:21 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 18:28:37
Quote Anchor link
Hoe kan ik een whitelist opzetten? Heb al een deel van de code gewijzigd.
 
Johan K

Johan K

04/09/2015 18:48:46
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 15:15:16:
- als alle invoer verplicht is, kijk of de getrimde variant van de invoer niet leeg is

Trimmen is niet slim op een wachtwoord veld. Het is een extra karakter die mensen kunnen gebruiken in hun wachtwoord.

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 15:15:16:
- als je beperkingen wilt opleggen aan het uiterlijk van een gebruikersnaam, maak dan gebruik van een whitelist (geef aan wat is toegestaan) in plaats van een blacklist (door tags te strippen) en dan maar te hopen dat het resultaat iets is wat niet voor problemen zorgt; het grote nadeel van een blacklist is dat als je een geval vergeet dit geval wordt doorgelaten; daarom is een whitelist meestal beter: je definieert precies wat is toegestaan

???
Een simpele regex is voldoende -> http://bfy.tw/1daY

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 15:15:16:
Maak een database-wrapper voor mysqli-functies, zodat je in plaats van mysqli_real_escape_string($connection, $field) een kortere variant kunt gebruiken ($db->escape($field) ofzo) en ook andere zaken makkelijk kunt automatiseren.

Als er een classe word gemaakt zou het "escapen" eigenlijk automatisch moeten gaan.
Gewijzigd op 04/09/2015 18:51:54 door Johan K
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 18:49:18
Quote Anchor link
Een reguliere expressie van tekens die mogen.
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 18:53:40
Quote Anchor link
- Aar - op 04/09/2015 18:49:18:
Een reguliere expressie van tekens die mogen.


?? En hoe maak ik dat? Ik heb geen idee hoe ik daaraan zou moeten beginnen....

Alvast bedankt voor de snelle reacties!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2015 19:05:10
Quote Anchor link
Bedankt eerst welke karakters te wilt toestaan. Wel of geen spaties, en mogen er ook cijfers?

Een voorbeeld is:
"[A-Za-z_0-9]"

Met preg_match() kan je controleren of een waarde aan deze voorwaarde voldoet.
Gewijzigd op 04/09/2015 19:07:24 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/09/2015 19:45:32
Quote Anchor link
Johan K op 04/09/2015 18:48:46:
Trimmen is niet slim op een wachtwoord veld. Het is een extra karakter die mensen kunnen gebruiken in hun wachtwoord.

Ik zeg nergens dat dat de enige controle zou moeten zijn of dat je dit altijd en overal blind zou moeten toepassen. Je moet per veld bepalen wat nodig is. Als een veld verplicht is, is het controleren of deze "leeg" is een minimale controle. Ik zeg dat je de getrimde variant moet vergelijken met een lege string, NIET dat je de invoer moet AANPASSEN naar de getrimde variant.

Johan K op 04/09/2015 18:48:46:
Een simpele regex is voldoende

Hoe is een regex geen whitelist?

Johan K op 04/09/2015 18:48:46:
Als er een classe word gemaakt zou het "escapen" eigenlijk automatisch moeten gaan.

Nee, niet automatisch nee. Tenzij je een prepared statements laag aan het bouwen bent, in welk geval je beter van PDO gebruik kunt maken (die van MySQLi is brak). Naar mijn mening moet je dit soort dingen niet automatiseren omdat er dan geen bewustzijn meer is.

Daarnaast wil je soms nog steeds de keuze hebben om op bepaalde plaatsen rauwe data te gebruiken, je wilt dan niet hebben dat deze data automatisch ge-escaped wordt. Je wilt niet dat je klasse je op voorhand beperkt in je handelen.

@Aar, je wilt de hele string controleren dit doe je met ^...expressie...$. Daarnaast heb je de de /i modifier die een case-insensitive match doet. Hierbij moet je ook niet vergeten dat $ ook één newline karakter (\n) accepteert wat vaak vergeten wordt en dat de return-waarde van preg_match gelijk moet zijn aan 1.

Een match voor een (niet-lege) string die enkel uit alfanumerieke karakters zou bestaan wordt dus zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$input
= 'lala123';
if (preg_match('#^[a-z0-9]+$#i', $input) == 1) {
    echo 'input bestaat enkel uit alfanumerieke karakters';
    // en voor de goede orde zou je $input hier nog moeten trimmen!
} else {
    echo 'input bestaat NIET enkel uit alfanumerieke karakters of is leeg';
}

?>

Zelf ook ff testen natuurlijk...

Met accolades zou je nog een minimale/maximale lengte aan kunnen geven.
{exacte_lengte}
{minimale_lengte,}
{mininmale_lengte, maximale_lengte}
Gewijzigd op 04/09/2015 23:45:53 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

04/09/2015 22:31:49
Quote Anchor link
Ik gebruik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (preg_match('#^[a-z0-9]+#i', $fname) != 1) {
        $errors[] = 'Fout!';
    }

?>

Maar dit staat wel toe dat ik bv. Jan-" ingeef.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/09/2015 23:47:16
Quote Anchor link
Ah, $ vergeten, zie bovenstaande edit.

Je had dit ook met enige moeite al af kunnen leiden uit mijn vorige post:

Hele string matchen is ^...expressie...$
Gewijzigd op 04/09/2015 23:49:26 door Thomas van den Heuvel
 
Johan K

Johan K

05/09/2015 11:18:56
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 19:45:32:
Ik zeg nergens dat dat de enige controle zou moeten zijn of dat je dit altijd en overal blind zou moeten toepassen. Je moet per veld bepalen wat nodig is. Als een veld verplicht is, is het controleren of deze "leeg" is een minimale controle. Ik zeg dat je de getrimde variant moet vergelijken met een lege string, NIET dat je de invoer moet AANPASSEN naar de getrimde variant.

Ik vergelijk niets met een lege string, hou het gewoon lekker simpel en voer direct de regex uit op velden waar nodig is zoals een username & password. Op andere velden zoals checkbox of optionele velden voldoet empty().

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 19:45:32:
Hoe is een regex geen whitelist?

Is het ook, maar je maakt het moeilijker dan dat het is.

Thomas van den Heuvel op 04/09/2015 19:45:32:
Nee, niet automatisch nee. Tenzij je een prepared statements laag aan het bouwen bent, in welk geval je beter van PDO gebruik kunt maken (die van MySQLi is brak). Naar mijn mening moet je dit soort dingen niet automatiseren omdat er dan geen bewustzijn meer is.

Daarnaast wil je soms nog steeds de keuze hebben om op bepaalde plaatsen rauwe data te gebruiken, je wilt dan niet hebben dat deze data automatisch ge-escaped wordt. Je wilt niet dat je klasse je op voorhand beperkt in je handelen.

PDO bindParam / bindValue escaped alles als string tenzij anders is doorgegeven of je wilt je zelf open stellen om user input direct in je sql te gebruiken.


Voor mijn username validatie gebruik ik deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function validateUsername($name){
  return preg_match('/^[A-z0-9_-]{3,16}$/', $name);
}
 echo validateUsername('FooBar_09') ? 'true' : 'false'; // true;


Dit houd in dat alfabetische, numerieke en _ en - karakters mogen, de rest niet.
 
DavY -

DavY -

05/09/2015 11:40:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function validateUsername($name){
  return filter_var($name, FILTER_VALIDATE_REGEXP, array("options" => array("regexp" => "/^[A-z0-9_-]{3,16}$/")));
}

?>


Nadeel hieraan is dat je de gebruiker niet laat weten, als ie:

- zijn naam te kort heeft ingevuld
- zijn naam te lang heeft ingevuld
- zijn naam illegale karakters bevat
Gewijzigd op 05/09/2015 11:41:05 door DavY -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/09/2015 11:52:04
Quote Anchor link
Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
Ik vergelijk niets met een lege string, hou het gewoon lekker simpel en voer direct de regex uit op velden waar nodig is zoals een username & password. Op andere velden zoals checkbox of optionele velden voldoet empty().

Ik heb het ook niet over wat jij doet, ik voelde mij genoodzaakt op opnieuw/beter toe te lichten wat ik bedoelde, omdat het antwoord wat jij gaf mij deed denken dat ik invoer aan het aanpassen (trimmen) was...

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
Is het ook, maar je maakt het moeilijker dan dat het is.

Daarom zeg ik ook dat je per veld moet bepalen wat nodig is...

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
PDO bindParam / bindValue escaped alles als string tenzij anders is doorgegeven

Oh really, zet querylogging eens aan en kijk wat PDO daadwerkelijk doet. 9 van de 10 keer negeert deze gewoon typehints en zet om alle DATA quotes heen (in de uiteindelijke query). But hey, don't take my word for it.

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
of je wilt je zelf open stellen om user input direct in je sql te gebruiken.

Dat lijkt mij duidelijk niet de bedoeling. Maar goed, het kan zijn dat jij nooit rauwe SQL passages nodig hebt gehad in je query en hier dus nog nooit tegenaan bent gelopen.

Johan K op 05/09/2015 11:18:56:
Voor mijn username validatie gebruik ik deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function validateUsername($name){
  return preg_match('/^[A-z0-9_-]{3,16}$/', $name);
}
 echo validateUsername('FooBar_09') ? 'true' : 'false'; // true;


Dit houd in dat alfabetische, numerieke en _ en - karakters mogen, de rest niet.


Lees de handleiding van preg_match() eens, hier staat:
Quote:
preg_match() returns 1 if the pattern matches given subject, 0 if it does not, or FALSE if an error occurred.

Als je je return-value van je functie als boolean wilt behandelen/gebruiken, vergelijk dan met het cijfer 1.

Daarnaast accepteert jouw functie ook de volgende waarde:
"1234567890123456\n"

Yup. 17 karakters. En een linebreak. De volgende keer dat jij een csv-export van je users maakt dan breekt deze misschien wel.


Lukraak reageren op wat iemand zegt is makkelijk.

Proberen te begrijpen en te doorgronden wat iemand bedoelt is aanzienlijk moeilijker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/09/2015 14:48:45
Quote Anchor link
>> Een match voor een (niet-lege) string die enkel uit alfanumerieke karakters zou bestaan wordt dus zoiets:

Waarom niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$input
= 'abc123';
if (ctype_alnum($input)) {
    echo 'oke';
}
else {
    echo 'niet oke of leeg';
}
 
John De Zon

John De Zon

05/09/2015 18:44:07
Quote Anchor link
Ik heb het script geüpdatet. Ik denk dat ik zowat alle tips heb gebruikt...
Dat van die whitelist ga ik niet meer doen omdat ik het nut er niet meer kan inzien. Dank voor het uitleggen van de Whitelist ik zal dit zeker meenemen.
Is het script veilig? Zijn er eventueel nog dingen die beter moeten?
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2015 19:20:15
Quote Anchor link
Even tussendoor: weet je hoe vervelend het is als je een wachtwoord intypt op je telefoon en dat die dan automatisch een spatie erachter zet en daardoor dus niet geldig is ?

Een rtrim($iets) zou echt handig zijn.
Ook bij emailadressen: mijn emailadres staat in mijn woordenboek (Swiftkey), dus als ik maar 4 letters type, dan vult hij het aan. Met een spatie. Nu moet ik die altijd verwijderen (heel vervelend) omdat het anders verkeerd kan gaan.
Trouwens: facebook bijvoorbeeld niet. Als je daar je emailadres invult bij het inloggen MET een spatie, dan haalt ie die spatie weg.
Waarschijnlijk kijkt hij eerst of je rauwe input bestaat. Zo niet: is een rtrim() anders dan de rauwe input? Zo ja: probeer het eens met rtrim() erover..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.