SQL-query met < > enz

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Somhorst

Peter Somhorst

08/09/2006 18:14:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT * FROM tabel WHERE
 a = "
.$a." AND
 b >= "
.$b;
?>


In de variabelen staan 2 getallen. Ondanks het >= teken selecteerd hij ook records waarbij b KLEINER is dan $b... hoe kan dit? en wat moet ik doen om het op te lossen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Somhorst
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:54:18
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/09/2006 18:18:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat $a en $b getallen zijn? Doe eens $a = intval ($a) en $b = intval ($b) voor je de query uitvoert.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/09/2006 19:04:00
Quote Anchor link
Aanvulling op Jan: Heb je wel het goede datatype in de database gebruikt?
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

09/09/2006 20:53:00
Quote Anchor link
Aanvulling op SanThe:
Een van de goede databasetypen is INT, en dus geen varchar gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.