src van image veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 14:12:07
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Aangezien ik heel slecht ben in javascript, is het voor mij ook heel moeilijk om de juiste woorden te zoeken op google voor het script dat ik wil.. Daarom vraag ik het hier even, aangezien het niet een gigantisch groot script is.

Wat ik wil is dat je doormiddel van twee knoppen « en » een deel in de src van een plaatje op die pagina kan veranderen.

Als de src dus:
images/plaatje.php?bg=1&top=1

is wil ik dan dat je via javascript in de src de bg + 1 kan doen of -1 en hetzelfde bij top. Is dit mogelijk op een makkelijke manier?

Bij voorbaat dank!

Groetjes,
Mik
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:20:00
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/02/2011 14:24:29
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 14:28:05
Quote Anchor link
Bedankt, in het nederlands zoeken.. had ik niet aan gedacht! Ik moet meer gaan vertrouwen op mijn eigen taal
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2011 14:35:05
Quote Anchor link
Mik tH op 09/02/2011 14:28:05:
Bedankt, in het nederlands zoeken.. had ik niet aan gedacht!

Huh... wat is er nederlands aan de zoekopdracht "javascript img src"?

Hahaha... :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/02/2011 14:40:42
Quote Anchor link
Image, Source. Overduidelijk nederlandse taal (:
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 15:06:13
Quote Anchor link
Naja, je hebt gelijk.. Ik heb in iedergeval niet echt de oplossing gevonden tot nu toe.. er is wel een script waarbij de src van het plaatje inderdaad veranderd.

ik heb geprobeert met hetzelfde soort javascriptje de href van de link waar je op klikt aan te passen, zodat je als je op > klikt steeds een plaatje verder erbij doet.. Maar dat werkt niet... Iemand nog enig idee?

Toevoeging op 09/02/2011 15:08:08:

Edit:
Even een betere uitleg...

Mijn bedoeling is dat je een plaatje kan samenstellen voor een groep die je kan maken op mijn website. Dit plaatje is een php script waarbij je de achtergrond kan
veranderen en het icoontje dat erop zit. Nu heb ik dus bijvoorbeeld 10 achtergronden
en 10 icoontjes. Doormiddel van zo een script wil ik dus dat je het plaatje kan samenstellen, door door de plaatjes geen te navigeren.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

09/02/2011 15:38:31
Quote Anchor link
Dus wat jij wilt is dat er op je website steeds een icoon bijkomt wanneer dat nodig is? Zoiets als dit:

1 afbeelding:
<img src='' />

2 afbeelding:
<img src='' />
<img src='' />

etc etc.. maar daarvoor moet wel elke keer de src veranderen?
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 15:48:58
Quote Anchor link
Hmm, niet echt dat het erbij komt, maar dat hij veranderd.. Een soort van slide is het.. Je hebt een achtergrond en een icoontje. Je kan dus uit 10 achtergronden en 10 icoontjes een emblem samenstellen voor je groep, maar dat emblem bestaat uit 1 achtergrond en 1 icoontje. Maar doormiddel van zo een script is dus de bedoeling dat je door de achtergronden en icoontjes kan navigeren, om vervolgens een eigen emblem samen te stellen.

Toevoeging op 09/02/2011 15:49:49:

EDIT:

Ik heb nu zelf dit gemaakt voor als het met javascript niet ging lukken:
klik hier

Toevoeging op 09/02/2011 15:54:48:

EDIT:

Opzich vind ik het ook oke dat als je een item aanklikt in het lijstje dat hij
dan door middel van javascript automatisch veranderd, dit kan dus ook door de url te
veranderen van het plaatje. Dan hoef je niet telkens op go te klikken.
Gewijzigd op 09/02/2011 15:50:02 door Mik PHP
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2011 15:58:06
Quote Anchor link
Of je gebruikt jQuery

<img src="bla" id="plaatje">

$("#plaatje").attr("src", "in wat je wilt");
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 16:03:48
Quote Anchor link
Euhm, zou zeker fijn zijn.. Alleen als er een programmeertaal is waar ik met open mond naar kijk is het javascript/jQuery wel :P
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2011 16:07:10
Quote Anchor link
Mik tH op 09/02/2011 16:03:48:
Euhm, zou zeker fijn zijn.. Alleen als er een programmeertaal is waar ik met open mond naar kijk is het javascript/jQuery wel :P


Hoezo dat nou weer?
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 16:08:25
Quote Anchor link
Omdat het voor mij net is alsof ik chinees lees.. Ik vind het echter wel zeer interessant en zou het zeker willen leren. Maar dat heeft nog even tijd nodig.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2011 16:10:32
Quote Anchor link
Mik tH op 09/02/2011 16:08:25:
Omdat het voor mij net is alsof ik chinees lees.. Ik vind het echter wel zeer interessant en zou het zeker willen leren. Maar dat heeft nog even tijd nodig.


Ik denk juist dat het simpeler zal worden.
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 16:14:06
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Komt er een nieuwere versie uit ofzo?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2011 16:16:03
Quote Anchor link
Mik tH op 09/02/2011 16:14:06:
Hoe bedoel je? Komt er een nieuwere versie uit ofzo?


Ik wil zeggen dat jQuery simpeler zal zijn dan javascript omdat het wat meer gesimplificeerd is. Enige wat je moet weten is de basiskennis en nog de juiste termen om dingen te gebruiken, als je dat door hebt kun je je makkelijk verder uitbreiden.
 
Mik PHP

Mik PHP

09/02/2011 16:39:15
Quote Anchor link
Ja, dat is eigenlijk altijd wel zo met de programmeertalen.. Maar op het moment ben ik een soort van into php.. Ik kan het nu na 6 jaar zeer goed en blijf mezelf ontwikkelen... Nu ik binnenkort op stage moet zal ik ook in aanraking komen met javascript en jQuery, dus dat is een mooi begin. Maar iemand misschien nog een oplossing voor mijn probleem?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/02/2011 16:45:30
Quote Anchor link
Een andere oplossing is javascript zonder jquery?
Dan moet je een getElementbyId (weet de precieze term niet uit mijn hoofd) en daar het src attribute aan wijzigen.
 
Mik PHP

Mik PHP

10/02/2011 11:44:22
Quote Anchor link
@ Kumkwat

Ik heb ondertussen even onderzoek gedaan naar jQuery
omdat het me wel erg aansprak.. En echter heb je zeker
gelijk. Het is vrij simpel en ook zeer uitgebreid!
Bedankt ervoor :P!
 
Johan Dam

Johan Dam

10/02/2011 12:06:57
Quote Anchor link
jquery kan inderdaad erg handig zijn, maar om een hele lib te laden alleen maar om de src van de afbeelding te veranderen? Laten we nu niet overdrijven...

document.getElementById('plaatje').src = "afbeelding.jpg";

wil je de afbeeldingen ook preloaden? (zodat je de afbeeldingen meteen ziet wanneer je op de knop drukt)

var array = new Array('afbeelding1.jpg','afbeelding2.jpg','etc');
for(i in array){
var img = new Image;
img.src = array;
}

Ik houd niet zo van jquery, het is soms makkelijker / sneller maar ik zie het vooral gebruikt worden voor dingen die sowieso al redelijk makkelijk zijn, als je het zonder jquery (of welke andere lib dan ook) kan, doe het dan ook zonder. Dan heb je minder afhankelijkheden en een snellere code.
Gebruik een lib alleen als het de productie-tijd zonder die lib veel te lang zou zijn.
Gewijzigd op 10/02/2011 12:08:09 door Johan Dam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.