Static function en self

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stien ss

stien ss

18/01/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Hee,

Ik probeer de class te krijgen waarin een statische functie gedifineerd is.
Een voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    
    abstract class a {
    
        public static function my_class () {
            return __CLASS__;

        }
    }


    class b extends a {
    }


    echo b::my_class ();
?>


Ik wil nu dat er b wordt weergegeven ipv a.
Ik heb voor __CLASS__ ook al get_class ( self ) geprobeerd, maar dat werkt niet.

Is dit mogelijk zonder in class b de functie te overloaden?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:23:33
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/01/2008 22:45:00
Quote Anchor link
http://nl3.php.net/manual/nl/function.get-class.php#71574

Deze reactie in de php.net handleiding geeft precies het probleem waar jij ook tegenaan loopt. Twee reacties later wordt er hier een antwoord op gegeven, maar wellicht dat er nog meer reacties over te vinden zijn...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.