Status script voor server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas dutoit

thomas dutoit

14/05/2012 21:57:18
Quote Anchor link
Beste php scripters, ik ben een totale noob in het php scripten,

dus ik doe beroep op de mensen die dit wel zien zitten:

het bestaat uit 2 pagina's

beheerderpagina: waar ik alleen op kan (na het eventueel ingeven van een code)
statuspagina: deze geeft serverstatusweer (die ik ingeef)

het volgende zou erop moeten staan:

Server 1: IP:port | Powersoorce | Statusafb | Beschrijving
Server 2: enz... enz...

het ip, powersource, de statusafbeelding en de beschrijving zou ik vanop de beheerderspagina moeten aanpassen (mag via mysql)

zou ik eventueel ook de keuze kunnen maken om de statusafbeelding zowel manueel als automatisch te laten gebeuren bv: online, offline, overbelast, onderhoud, automatisch (dit is dan via ip en poort)

de beschrijving is echter tekst die ik kan ingeven en bij powersource zijn het 2 afbeeldingen, batterij en ac


kan iemand me helpen

thx
Gewijzigd op 14/05/2012 22:18:45 door Thomas dutoit
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:14:40
 
Chris PHP

Chris PHP

15/05/2012 08:04:48
Quote Anchor link
Als je alles 'bereid' bent met de hand te doen heb je geen PHP nodig.

Gewoon alles in HTML typen en bijwerken wanneer nodig.

Wil je het automatisch hebben, dan zul je toch iets meer kaas gegeten moeten hebben van PHP. IP adres is niet moeilijk, maar wat bedoel je met powersource? Dat is toch altijd 230V mag ik hopen!?

Wat is het nut om een powersource in je status te zetten? Als je hiermee wilt kijken of je server nog aanstaat kun je dat beter doen door iedere 10sec een ping te sturen en kijken of je een reply krijgt.

Bij onderhoud is je server toch 'offline'? Dan heb je die status niet nodig lijkt me. En overbelast zul je toch echt een 'engine' moeten hebben die kan bepalen wanneer je server overbelast is.

Is dit niet wat makkelijker voor je? Webbased Server Monitor
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

15/05/2012 17:24:09
Quote Anchor link
Chris NVT op 15/05/2012 08:04:48:
Als je alles 'bereid' bent met de hand te doen heb je geen PHP nodig.

Gewoon alles in HTML typen en bijwerken wanneer nodig.

Wil je het automatisch hebben, dan zul je toch iets meer kaas gegeten moeten hebben van PHP. IP adres is niet moeilijk, maar wat bedoel je met powersource? Dat is toch altijd 230V mag ik hopen!?

Wat is het nut om een powersource in je status te zetten? Als je hiermee wilt kijken of je server nog aanstaat kun je dat beter doen door iedere 10sec een ping te sturen en kijken of je een reply krijgt.

Bij onderhoud is je server toch 'offline'? Dan heb je die status niet nodig lijkt me. En overbelast zul je toch echt een 'engine' moeten hebben die kan bepalen wanneer je server overbelast is.

Is dit niet wat makkelijker voor je? Webbased Server Monitor


ja ik zou als powersource willen zetten, AC power of battery power, .
over het overbelast zijn heb je wel gelijk, maar het is een voorbeeld.
bij onderhoud wil ik aantonen dat voor sommige users de server even niet toegankelijk is of dat deze soms offline kan gaan of vertragingen heeft.
 
Chris PHP

Chris PHP

15/05/2012 18:54:12
Quote Anchor link
@Thomas,

Als dat overzicht voor de gebruikers is, waarom is het dan voor hun relevant of je server op een netstroom of UPS draait? Lijkt me dat voor hun alleen de status (online, offline of onderhoud) en het IP adres genoeg zal moeten zijn.

Als je server op een UPS draait hoor jij (de beheerder) er als de bliksem bij te zijn. Een UPS dient eigenlijk alleen als 'back-up' zodat je server netjes kan afsluiten en niet gewoon uit valt. Een gemiddelde UPS (duurdere modellen) houden het z'n 20min vol, en dat is rond de 300W.

Als je wilt zien of je server op netstroom of UPS draait, moet je een UPS hebben met beheer software, deze moet weer een 'web' optie hebben zodat jij die kunt koppelen met je eigen 'status' bericht.

Voor de server is het makkelijk hij krijgt spanning of niet, maar waar die vandaan komt kan hij niet zien zonder een UPS beheer pakket.

Mag ik vragen waarvoor je server(s) dienen?
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

15/05/2012 19:05:02
Quote Anchor link
@chris

het is een project voor school.
ik moet een nas server online zetten

ik moet op internet zien (als status.php) of deze online is op volgende manier:

[servernaam] | IP:Port | Serverstatus | Beschrijving

dus servernaam, ip en port en beschrijving moet ik op de beheerderspagina (beheer.php) kunnen aanpassen. (eventueel met radio buttons)

de status zou ik meerder keuzes willen (online, offline, onderhoud, automatisch)
online offline en onderhoud zijn afbeeldingen,
de automatische modus gaat de ip:port scannen om te zien of deze online is.

uiteraard moet de pagine om de zoveel seconden/ minuten vernieuwen
Gewijzigd op 15/05/2012 19:09:29 door thomas dutoit
 
Chris PHP

Chris PHP

15/05/2012 19:26:37
Quote Anchor link
Wat voor merk NAS is het? Weet je al hoe je de gegevens van die NAS kunt filteren?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

15/05/2012 19:46:36
Quote Anchor link
@thomas,

Je kan dit heel simpel doen..
(dit voorbeeld is ook echt heeeeel erg simpel dus je moet/kan hem makkelijk uitbreiden)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $host
= 'domeinnaam.nl';
    if($socket = fsockopen($host, 80, $errno, $errstr, 10)) {
        echo '<img src="groen.gif" '.'alt="'.$host.'" /> '.$host.' is on-line';
        fclose($socket);}
    else {
        echo '<img src="rood.gif" '.'alt="'.$host.'" /> '.$host.' is off-line';}
    echo '<br />';
?>

(niet zelf getest)

heb even snel gezocht erop en kwam deze 2 tegen maby is het wat:
Linkje 1
Linkje 2
 
Chris -

Chris -

15/05/2012 20:06:58
Quote Anchor link
Probeer anders eens phpSysInfo, daar krijg je al wat meer info van je server..
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

17/05/2012 08:46:53
Quote Anchor link
@marco:

dat is idd een automatisch script die checkt op ip en port

maar ik moet de status ook manueel kunnen aanpassen en zowel de beschrijving als ip en dergelijke meot ik op een apparte pagina kunnen wijzige,

Ik heb de indruk dat het een supermoeilijk script is om te make.

Toevoeging op 17/05/2012 08:50:39:

wat ik op de beheerderspagine invul, moet op de statuspagina komen.
en de status kan ik zowel manueel als automatisch instellen.
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

21/05/2012 09:40:09
Quote Anchor link
kan echt niemand me helpen
 
Chris PHP

Chris PHP

21/05/2012 09:45:26
Quote Anchor link
@Thomas,

Als je de status wilt aanpassen, zul je toch echt specifieke gegevens moeten hebben van de NAS. Zodat je ook de eventuele variabelen en veldnamen weet van wat je de status aan moet passen, en de juiste waardes die daarbij horen.

Bijvoorbeeld de NAS op onderhoud zetten (Mits mogelijk uiteraard!) kan wellicht de waarde 3 zijn of "onderhoud" etc.

Heb je al eens op Google gekeken? Met bijvoorbeeld "controlling NAS with php script" of iets in die richting? Misschien je merk NAS daarin toevoegen.
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

21/05/2012 23:09:46
Quote Anchor link
@chris

ja maar ik kom steeds hier uit,

maar er zijn php scripts die op ip en poort weten als een server actief is of niet?

ik wil gewoon dat ik een adminconsole heb met daarin een veld om het ip in te geven en poort, dan een radiobutten menu voor de status met (online, offline, onderhoud, auto(deze geeft enkel online offline)) en een tekstveld om een beschrijving of extra info op in te tikken,
als ik dat gedaan heb duw ik op update of bevestigen en dan komt dat op de client pagina er op zodat gebruikers dit zien, is dit echt zo moeilijk dan ?? welke nas het is doet er niet toe het zou zowel voor ventrillo, teamspeak, whaterwat moeten kunnen werken,
 
Chris PHP

Chris PHP

22/05/2012 07:30:43
Quote Anchor link
@Thomas,

Ja maar nogmaals, je kunt niet zomaar een eigen scriptje schrijven die je NAS bedient zonder de juiste informatie. Als je nu weet wat je moet aanpassen en wat de waardes ervan zijn kun je het wel doen.

En ja ik weet dat je ip, poort en status wilt aanpassen maar dat bedoel ik niet. Zie het als een database, als je je achternaam wilt wijzigen in je account moet je dat in het juiste veld. Dus met een MySQL update pas je de waarde van het veld 'achternaam' aan.

Als je dit niet weet van je NAS, hoe weet je dan wat je moet aanpassen en naar welke waardes?

Als je alleen een status pagina wilt hebben wordt het een ander verhaal dat kan uiteraard wel, dan kun je hem bijvoorbeeld om de 10 seconde pingen. Krijg ja na 2x geen reply meer kun je de status op offline laten zetten. Echter bepaald jou script dat dan en niet de NAS, als je dus de LAN kabel eruit zou trekken komt na 20 seconde 'offline' te staan.

Het IP en poort kun je ook in het status scherm laten zien. Je kunt een 'admin' panel maken waar je ook je status met de hand kunt wijzigen en op 'onderhoud' kunt zetten. Let wel dit staat dan 100% los van je NAS!, je past gewoon het script aan.
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

22/05/2012 11:18:27
Quote Anchor link
@chris, dat is wat is wil de nas moet niet bestuurd worden,

het script moet het ip en poort pingen en zeggen of deze online of offline is in de auto mode, dan kan ik zelf online, offline en onderhoud manueel ook instellen, links van de status kan ik op de client het ip weergeven of de dns of whatever, en rechts extra info die ik kan ingeven bv:

IP:Poort | Status | Informatie

84.24.105.88:80 | online | Server ok!
84.24.105.88:81 | Onderhoud | Harde schijven worden gecontroleerd op fouten
www.google.be | online | Website ok!
74.54.98.211:5050 | Offline | Teamspeak server is afgesloten tot 14 uur


ik zou ook servers moeten kunnen toevoegen maar je hebt menbedoeling door
via de admin is het enkel om het script aan te passen, deze doet niets aande servers zelf, dat doe ik manueel
 
Chris PHP

Chris PHP

22/05/2012 11:20:59
Quote Anchor link
Kijk dan wordt het stukken duidelijker :D

Dan maak je toch gewoon een admin pagina waar je deze waardes kunt aanpassen.
Als je de beschikking hebt over een Database, raad ik aan die te gebruiken.
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

22/05/2012 20:10:04
Quote Anchor link
@chris

Jah, die heb ik, maar zoals ik zei, :p ik ken dus even veel van php als van chinees, nix dus :p
 
Remco schrubben

remco schrubben

22/05/2012 20:26:59
Quote Anchor link
Lees je prive bericht.
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

31/05/2012 22:08:52
Quote Anchor link
@chris kan je me helpen?
 
Chris PHP

Chris PHP

01/06/2012 07:48:21
Quote Anchor link
@Thomas,

Ja ik kan je wel helpen, waarmee heb je nog hulp nodig?
 
Thomas dutoit

thomas dutoit

01/06/2012 19:17:28
Quote Anchor link
@chris, nuja nog steeds met hetzelfde,, ik ken niks van php xd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.