stdClass naar array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arie de Jong

Arie de Jong

11/05/2012 00:23:05
Quote Anchor link
In Wordpress haal ik waarde op met de php functie get_the_category()

Met de volgende php code kan ik er waardes uitprinten
echo "<pre>";
print_r ($category);
echo "</pre>";

uitkomst:

Array
(
[0] => stdClass Object
(
[term_id] => 4
[name] => homden
[slug] => homden
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 4
[taxonomy] => category
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 1
[object_id] => 75
[cat_ID] => 4
[category_count] => 1
[category_description] =>
[cat_name] => homden
[category_nicename] => homden
[category_parent] => 0
)
nu wil ik [name] in een array lade om er volgens ergens anders te echo

weet iemand hoe dat moet
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:27:58
 
Jurgen B

Jurgen B

11/05/2012 00:24:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$array
[] = $category[0]['name']
?>

Dat kan als je maar 1 categorie terugkrijgt. Anders krijg een foreach loop die iets soortgelijks doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($category as $item) {
   $array[] = $item['name'];
}

?>
Gewijzigd op 11/05/2012 00:27:09 door Jurgen B
 
Arie de Jong

Arie de Jong

11/05/2012 00:36:34
Quote Anchor link
ik krijg meerdere categorie terug en wil ze splitsen met [0] / [1]

als ik het volgende doe

$category = get_the_category();
$array = $category[0]['name'] ;
echo $array

krijg ik de error

Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in
 
Jurgen B

Jurgen B

11/05/2012 00:40:09
Quote Anchor link
Oh sorry niet goed gelezen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
foreach (get_the_category() as $category) {
   $array[] = $category->name;
}


/* of als je gewoon alle categorien direct wil echoen: */
foreach (get_the_category() as $category) {
   echo $category->name;
}

?>
Gewijzigd op 11/05/2012 00:47:03 door Jurgen B
 
Pim -

Pim -

11/05/2012 01:29:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cats
= get_categories();
foreach($cats as $i => $cat)
    $cats[$i] = (array) $cat;
 
Arie de Jong

Arie de Jong

11/05/2012 11:49:44
Quote Anchor link
Beste Heren,

Het werkt hartelijk bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.