Stored procedures op linux

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

04/08/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Een bestaand systeem (non-php) maakt gebruik van een mssql database met erg veel stored procedures.

Nu is het standaard in PHP (draaiend onder linux), niet mogelijk om stored procedures werkend te krijgen.

Weet hier iemand daar een oplossing voor, of is de enige oplossing het overschakelen naar IIS?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:24:42
 
PHP erik

PHP erik

04/08/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Quote:
Nu is het standaard in PHP (draaiend onder linux), niet mogelijk om stored procedures werkend te krijgen.
Hoe kom je daarbij? Kijk bijvoorbeeld eens op php.net/pdo en ctrl+f maar eens op stored procedure.
 
Frank -

Frank -

04/08/2008 15:45:00
Quote Anchor link
Je gebruik een mssql-database waarin een hoop stored procedures (sp's) staan. Dat heeft helemaal niets met het OS te maken of met PHP, sp's bestaan alleen in de database en niet daarbuiten. Wanneer jij vanuit PHP (ongeacht het OS) de mssql-database aanspreekt, kun je gewoon de sp aanroepen, dat is niet meer dan een query.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM procedure_naam('var', 'var', 'var');


Dit heeft verder ook niets met pdo te maken, het is gewoon een query. En ja, die kun je ook met pdo richting database sturen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.