Straatnaam inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:49:58
Quote Anchor link
Voor een opdracht moet ik een SOAP request verzenden met straatnaam er in.
Eerst vraag ik de gebruiker om postcode, waarna ik een API request verstuur naar een postcode naar adres API.
Ik krijg dan o.a. een straatnaam terug.

Volgens de XSD mag het veld maar 24 tekens bevatten.
Echter zijn veel straatnamen in Nederland (verrassend genoeg) langer dan 24 tekens


Heeft iemand een idee hoe ik dat het beste kan aanpakken.
Of heeft iemand ergens een mooi functie in de koelkast staan.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 17:27:20
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:53:25
Quote Anchor link
substr
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$straatnaam
= 'Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat'; // Pijnacker
echo substr($straatnaam, 0, 24); // Output: Burgemeester Jonkheer He
?>
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:56:28
Quote Anchor link
ik dacht meer aan zo'n output:
Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat -> "BURG J H V DINTERSTR"
of iets in die richting
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:59:48
Quote Anchor link
Hm, ik denk dat je de een lijst moet gaan maken van veel voorkomen woorden en die vervangen in de string
Zoals straat,str burgemeester,burg, van,v etc.
Ik zou anders niet weten hoe je een straatnaam op die manier zou kunnen inkorten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:40:37
Quote Anchor link
Hanteer dan de officiële afkortingsregels uit de Nederlandse norm NEN 5825. In artikel 1 van het Besluit standaardschrijfwijze persoonsgegevens worden deze verplicht gesteld voor de Rijksoverheid.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:50:49
Quote Anchor link
Je bedoelt deze die je kunt kopen voor E40,60?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:55:04
Quote Anchor link
Inderdaad, ik zat al te googelen naar een gratis alternatief. Idioot dat je wel een Nederlandse norm moet aanhouden — die ook nog eens wettelijk verplicht is — maar die norm niet openbaar is.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:59:16
Quote Anchor link
Precies. Altijd maar weer geld uit je zak proberen te krijgen.
Ik was ook al aan het kijken naar BAG/Kadaster. Lijkt me een handig XML bestandje waarin mogelijk ook de afkortingen staan zoals ik begrijp, maar om te kunnen bestellen moet je een abonnement hebben.

Toevoeging op 14/03/2014 14:17:48:

Volgens mij heb ik hier wat gevonden (vanaf pagina 69).
Met afkortings lijst, welke woorden je weg mag laten en andere regels.
Quote:
Inkortingsregels voor straatnamen
Als een officieel door de gemeente vastgestelde straatnaam langer is dan 24 posities,
moet de eerste inkortingsregel worden toegepast. Blijkt na toepassing daarvan de straatnaam
nog steeds de 24 posities te overschrijden, dan treedt de tweede inkortingsregel in
werking, en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle
inkortingsregels zijn toegepast.
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.
Gewijzigd op 14/03/2014 13:59:45 door Michael -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 14:29:15
Quote Anchor link
Michael +1
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 14:35:01
Quote Anchor link
Dankje Ward :) Nou zou dit dus nog op één of andere manier verwerkt moeten worden in een functie/class
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 1
}
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 2
}
etc.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 16:34:32
Quote Anchor link
Bedankt iedereen,

Heb de komende week in ieder geval wat te doen :D
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 17:12:23
Quote Anchor link
Haha inderdaad. Ik was er ook al aan begonnen, maar bij het gedeelte om Romeinse cijfers te vervangen door Arabische kwam ik nog niet uit.
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 17:55:01
Quote Anchor link
Michael - op 14/03/2014 17:12:23:
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.


Ja ga ik doen, is wel handig voor iedereen.
Hier alvast github repo voor iedereen die wilt bijdragen.

https://github.com/jargij/straatnaam-shortener

Uiteindelijke versie zal ik even hierop zetten
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 14:54:52
Quote Anchor link
Jacek, Ik zie dat je er een versie op hebt gezet.
Maar zoals ik snel zie voert dit alle regels in één keer uit (Ook al ie op een gegeven al een lengte van 24 heeft)? En je zet geen romeinse cijfers om?
Ik krijg alleen wel een notice op regel 220 $split[$word] = substr($split[$word], 0, 2); met uiteindelijk execution time exceeded als gevolg.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:01:22
Quote Anchor link
Hij voert niet altijd alle regels uit:

while (strlen($subject) > 24 && $rule <= 6)
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:05:13
Quote Anchor link
Ah oké :) Mooi opgelost op die manier. Alleen ik krijg hem nog niet helemaal werkend. Rond regel 219/220 krijg een execution time exceeded.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:42:03
Quote Anchor link
Je kunt zoeken en vervangen met arrays. Er zitten daarom nu per inkortingsregel te veel losse sleutel/waarde-paren in.

De 2e inkortingsregel is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    array("NOORD"=>"N"),
    array("NOORDZIJDE"=> "NZ"),
    array("OOST"=>"O"),
    array("OOSTZIJDE" => "OZ"),
    array("WEST" => "W"),
    array("WESTZIJDE" => "WZ"),
    array("ZUID" => "Z"),
    array("ZUIDZIJDE" => "ZZ")
),

Dat kun je reduceren tot één array voor de gehele inkortingsregel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    'NOORD'      => 'N'),
    'NOORDZIJDE' => 'NZ'),
    'OOST'       => 'O'),
    'OOSTZIJDE'  => 'OZ'),
    'WEST'       => 'W'),
    'WESTZIJDE'  => 'WZ'),
    'ZUID'       => 'Z'),
    'ZUIDZIJDE'  => 'ZZ'),
),
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:51:38
Quote Anchor link
Ja precies, Zoals dat laatste heb ik het ook gedaan.
Alleen hij gooit eerst alles in array's en loopt vervolgens overal doorheen.
Ik heb het echt in stappen gedaan. Alleen begrijp ik soms niet helemaal wat ze bedoelen.
Zo zeggen ze
Quote:
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.

Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Vervolgens staat er
Quote:
Inkortingsregel 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

Aangegeven zou dus zijn van rechts naar links.
Vervolgens
Quote:
Inkortingsregel 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Betekent dit dat 'de aangegeven wijze' betekent dat je alleen het laatste woord moet vervangen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 16:14:12
Quote Anchor link
>> Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Ja, zo lees ik die regel ook.

De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 08:28:41
Quote Anchor link
>>> De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.

Dat haal ik er niet uit. Er staat 'op de aangegeven wijze in' en dat is niet van links naar rechts.
Een beetje vreemd dus. Geen idee wat hier nou het juiste is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 08:45:13
Quote Anchor link
INKORTINGSREGEL 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

+

INKORTINGSREGEL 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Uit die twee samen leid ik af dat met “beginwoorden” in regel 8 wordt bedoeld: het eerste woord van links.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.