Stream downloaden en tegelijkertijd afspelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eddy E

Eddy E

03/02/2013 13:05:00
Quote Anchor link
Ik ben beheerder van www.hgbh.nl
Daar is (alleen op zondag) 2x een uitzending van de kerkdienst.
Dat wordt verzorgd door kerkdienstgemist.nl > http://kerkdienstgemist.nl/assets/173-Hervormde-Gemeente-Boven-Hardinxveld

Nu is het zo dat zij een stream (MP3-formaat) aanbieden als iemand in het kerkgebouw een knop om zet (via internet).
Is het mogelijk die stream die live is, met PHP te downloaden en dan op te slaan?
En dat (zeg: met 3 seconde vertraging) ook als live-steam aan te bieden aan bezoekers van onze eigen website?
Dus dat bezoek aan kerkdienstgemist.nl niet meer nodig, maar dat de server als enige die stream opent, opslaat en direct beschikbaar stelt als stream aan de bezoekers van www.hgbh.nl ?

De stream wordt aangeboden via een flash-ding.
Ik laat die (in een 1x1 pixel-iframe) nu zien op de website als er een live-stream is. Anders niet.

Momenteel laat ik de server met cURL() de stream (= mp3) na de kerkdienst al automatisch downloaden en opslaan etc, maar het gaat juist om het live-gebeuren.

Mijn vragen:
a) is dit mogelijk?
b) hoe kan ik dit het beste aanpakken? Is hier een class voor?

Uiteraard heb ik al genoeg gezocht, maar daar vond ik weinig zinnigs óf de mededeling dat het niet mogelijk is.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 04:17:41
 
Eddy E

Eddy E

05/02/2013 09:54:14
Quote Anchor link
Niemand?
 
Eddy E

Eddy E

26/05/2013 11:09:54
Quote Anchor link
Ik ben er nog steeds mee bezig. Inmiddels een andere URL gevonden die op mijn telefoon en desktop direct een MP3 gaan afspelen.
Op de telefoon (Android 2.3) krijg ik de vraag of ik het wil openen met de MP3-speler of met de browser (Opera). De MP3-speler werkt.
Op de desktop (ook Opera-browser) wordt de VLC-plugin geopend om de MP3 direct af te spelen.

Nu wil ik die MP3-stream gebruiken in een <audio>-element. Maar dat krijg ik niet werken.
De url: http://streams4.audioserver.nl/11304060?type=live.mp3
De headers daarvan (via cURL() verkregen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Array
(
    [url] => http://streams4.audioserver.nl/11304060?type=live.mp3
    [content_type] => text/html
    [http_code] => 400
    [header_size] => 53
    [request_size] => 85
    [filetime] => -1
    [ssl_verify_result] => 0
    [redirect_count] => 0
    [total_time] => 0.066555
    [namelookup_time] => 0.000583
    [connect_time] => 0.002191
    [pretransfer_time] => 0.002206
    [size_upload] => 0
    [size_download] => 0
    [speed_download] => 0
    [speed_upload] => 0
    [download_content_length] => -1
    [upload_content_length] => 0
    [starttransfer_time] => 0.066523
    [redirect_time] => 0
    [certinfo] => Array
        (
        )

    [redirect_url] =>
)


Mijn code, wat dus NIETS doet (geen laden etc).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>test</title>
    </head>
    <body>
        <audio controls>
            <source src="http://streams4.audioserver.nl/11304060?type=live.mp3" type="audio/mpeg">
        </audio>

    </body>
</html>


Een file_get_contents() op de URL werkt niet en krijg ik na 30 seconden een time-out.
Gewijzigd op 26/05/2013 11:10:49 door Eddy E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.