string generen vanuit naar en email adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

TNG -

TNG -

04/06/2011 11:24:43
Quote Anchor link
Goededag Heren,

ik probeer een string van cijfers te generen wat identiek is aan een naam en email adres.
ik heb alleen geen idee hoe ik dit zou moeten aanpakken, kan iemand mij op weg helpen?

Groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:49:10
 
Jelmer -

Jelmer -

04/06/2011 11:28:47
Quote Anchor link
Asare asare op 04/06/2011 11:24:43:
ik probeer een string van cijfers te generen wat identiek is aan een naam en email adres.

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt, kan je een voorbeeld geven?
Gewijzigd op 04/06/2011 11:29:17 door Jelmer -
 
TNG -

TNG -

04/06/2011 11:45:45
Quote Anchor link
bijvoorbeeld dat de naam john smit - [email protected] door een script word gehaald en dat er een cijfer reeks uit komt wat gegenereed is met als basis die naam en dat email adres dus dat als je hem er weer door heen haalt weer het zelfde er uit komt
 
Gerhard l

gerhard l

04/06/2011 12:25:15
Quote Anchor link
ik snap je nog niet.. wil je iets coderen en daarna decoren ofzo? wat voor zin heeft het dan
 
TNG -

TNG -

04/06/2011 12:37:01
Quote Anchor link
het is voor een barcode systeem, en iedere id moet uniek zijn aan ieder persoon.
dit id wordt dan opgeslagen samen met die persoon
 
Gerhard l

gerhard l

04/06/2011 12:43:39
Quote Anchor link
oke ik heb daar ook eens een keer wat over gevraagd en heb het hiermee opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
do {
    //random getal
    $code = rand(0 , 9) . rand(0 , 9) . rand(0 , 9) . rand(0 , 9) . rand(0 , 9);
    
    $sql = 'SELECT count(*) FROM tabel WHERE code = "'.$code.'"';
    $result = mysql_fetch_row(mysql_query($sql)); // + foutafhandeling
} while($result[0] > 0);
echo $code;
//de code die hieruit komt is beschikbaar en kan je dus in je database zetten met een persoon
?>
Gewijzigd op 04/06/2011 12:43:54 door gerhard l
 
TNG -

TNG -

04/06/2011 12:48:51
Quote Anchor link
maar het kan hiermee dus niet gebeuren dat er mensen met het zelfde id rondlopen.
het gaat hier namelijk wel om een database van nu al 2000 man
 
Gerhard l

gerhard l

04/06/2011 12:54:13
Quote Anchor link
nee hij gaat net zolang door totdat hij een uniek getal heeft, en er zijn 100.000 mogelijke getallen
 
TNG -

TNG -

04/06/2011 12:56:24
Quote Anchor link
.
Gewijzigd op 04/06/2011 16:07:35 door TNG -
 
TNG web

TNG web

04/06/2011 15:35:37
Quote Anchor link
heeft iemand hier een antwoord op,
ik zit met een soort gelijk probleem
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.