String in $tekst1 met <strong> en <kleur> verzonden per mail.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bouke hofman

bouke hofman

23/12/2018 16:45:14
Quote Anchor link
Is het mogelijk om het 1e item (in dit geval $tekst1) in kleur en strong te versturen?

In de mailform worden gegevens verzameld in $boodschap :
$boodschap = $tekst1."\r".$tekst2.$tekst3.$tekst4.$boodschap."\r".$tekst5.$ip;

en vervolgens verzonden naar geadresseerde ([email protected]) zoals aangegeven in :

<form method="POST" action="mailform.php"
onSubmit="return formCheck(this)">
<input type="hidden" name="to" value="[email protected]">
<input type="hidden" name="subject" value="Boekingsformulier">
<input type="hidden" name="redirect" value="bevestiging.php">


mail ($boodschap); // stuur de mail (aan, onderwerp, mail);

In het mailbericht moet $tekst1 (is een korte tekst "hartelijk dank") dus bold en in kleur komen.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:25:41
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

23/12/2018 17:33:22
Quote Anchor link
email als HTML versturen met inline stylen :

https://css-tricks.com/using-css-in-html-emails-the-real-story/

En hier wat hulp om dat te realiseren :

https://www.google.com/search?q=email+as+html
 
Bouke hofman

bouke hofman

23/12/2018 18:45:33
Quote Anchor link
Ik begrijp niet wat je met inline stylen bedoelt en hoe je dat in onderstaande programma moet aanbrengen.
Het gaat om het volgende :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
ini_set("SMTP", "smtp.provider.nl");
ini_set ("smtp_port", 25);
ini_set ("sendmail_from", "websiteboeken.nl");

$tekst1 = "BOEKINGSFORMULIER 2019'\r";
$tekst2 = "Binnengekomen : ";
$tekst3 = date("\o\p: d-m-Y \o\m: H:i");
$tekst4 = "\r"."\r";
$tekst5 = "IP adres is : ";
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$to =$_POST["to"];
$subject =$_POST["subject"];
$redirect =$_POST["redirect"];
if (!$to) { // bevat to geen waarde?
echo "U heeft geen ontvanger opgegeven";
header("location:index.php");
}

$vorige_url = getenv("HTTP_REFERER");
if ($vorige_url !="http://www.websiteboeken.nl/online.php")
{

    // Dus niet aanroepen vanaf website online boeken
echo "dit script kan niet vanaf een andere locatie aangeroepen worden";
header("location:index.php");
}

reset ($_POST); // zet de array pointer op nul, begin bij begin

// $name = $_POST['name'];
// $email_address = $_POST['email'];
// $message = $_POST['message'];


while($postvar = each($_POST)){
  $varnaam = $postvar['key'];
  $varinhoud = $postvar['value'];
  $boodschap .= $varnaam." = ".$varinhoud."\r"; // boodschap bevat
  }
 
$boodschap = $tekst1."\r".$tekst2.$tekst3.$tekst4.$boodschap."\r".$tekst5.$ip;
mail ($to,$subject,$boodschap); // stuur de mail (aan, onderwerp, mail);
  
if (isset($redirect)) { // bevat redirect een waarde?
   header("location: $redirect");
}

?>
Gewijzigd op 23/12/2018 18:58:41 door bouke hofman
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2018 19:00:16
Quote Anchor link
In-line style betekent dat je de style in de tag zelf verwerkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<span style="background-color:#FF00CC">Test</span>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/12/2018 19:29:08
Quote Anchor link
Email is niet hetzelfde als e-mail.

Als je een e-mailbericht wilt versturen als HTML zul je hiervan een MIME-mail moeten maken door de mail()-aanroep te voorzien van extra headers.
 
Bouke hofman

bouke hofman

23/12/2018 19:38:46
Quote Anchor link
In-line style wil zeggen dat de style in de tag verwerkt moet worden : betekent dit dat in
$tekst1 = "BOEKINGSFORMULIER 2019'\r"; verwerkt moet worden?
dus :
$tekst1 = "<span style="background-color:#FF00CC">Test</span>BOEKINGSFORMULIER 2019'\r";
of begrijp ik het verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2018 19:52:08
Quote Anchor link
Ja, let wel op je quotes. Want voor jouw string gebruik je nu een ", en ook in je HTML.

Ikzelf raad aan om een ' als string te gebruiken:


$tekst1 = '<span style="background-color:#FF00CC">Test</span>BOEKINGSFORMULIER 2019\r';
Gewijzigd op 23/12/2018 19:53:49 door - Ariën -
 
Bouke hofman

bouke hofman

23/12/2018 20:14:36
Quote Anchor link
Ik krijg in de ontvangen mail de tekst nog steeds in zwarte kleur i.p.v. donkerrood en wel met de hele toevoeging van : '<span style="background-color:#8A0829">Test</span>BOEKINGSFORMULIER 2019\r';
dus dat schiet niet op.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/12/2018 20:28:00
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 23/12/2018 19:29:08:
Als je een e-mailbericht wilt versturen als HTML zul je hiervan een MIME-mail moeten maken door de mail()-aanroep te voorzien van extra headers.
 
Bouke hofman

bouke hofman

23/12/2018 20:33:27
Quote Anchor link
Ik begrijp je antwoord niet. Het versturen van de mail gaat prima en komt ook over, dat is het probleem niet. (daarover gaat de vraag ook niet, je kunt trouwens het script hierboven zien) Als je nu ook nog iets zinnigs weet te zeggen hoe ik de kleur van $Tekst1 zodanig kan veranderen dat het bij de ontvanger in donkerrood wordt afgedrukt, houdt ik me zeer aanbevolen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2018 20:35:10
Quote Anchor link
Kijk eens hier naar:
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders

Als je het goed instelt, html op true zet een deze headers gebruikt in je mail(), dan komt alles goed.
 
Bouke hofman

bouke hofman

23/12/2018 20:55:41
Quote Anchor link
bedankt! (ik doe mijn best) jouw kleur was ook goed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2018 20:56:57
Quote Anchor link
Kleuren kan je aanpassen. :-)
Ik koos maar wat randoms.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/12/2018 21:46:58
Quote Anchor link
Bouke hofman op 23/12/2018 20:33:27:
Ik begrijp je antwoord niet. Het versturen van de mail gaat prima en komt ook over, dat is het probleem niet.

Standaard verstuurt mail() een e-mailbericht als platte tekst. De vierde parameter van de mail()-functie, zoals in de documentatie staat uitgelegd geeft je de mogelijkheid om extra mail-headers mee te sturen. Daarin kun je tevens aangeven dat het een MIME-mail betreft. Hiermee kun je zelf je mailberichten verder vormgeven met inline images, attachments et cetera. En daar kun je dus ook instellen dat de inhoud van het bericht als HTML geïnterpreteerd dient te worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.