String naar datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Beem

beem

20/12/2004 17:05:00
Quote Anchor link
Is het ook mogelijk om een string met een datum om te zetten naar een date type? Ik heb
bijvoorbeeld de string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

$datum
= "20041220183315"

?>

Kun je dit omzetten naar een datum?
Gewijzigd op 20/12/2004 17:06:00 door Beem
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 18:00:11
 

20/12/2004 17:20:00
Quote Anchor link
Je hebt zo'n functie dat je er steeds x aantal tekens eraf kan halen. Dan kan je het zo maken:
eerst 4 tekens van links = jaar
2 tekens van links = maand
2 tekens van links = dag
enz...
Maar je zal vast wel iemand hebben die zoiets al heeft gemaakt of PHP heeft het zelf al. Zoek eens met Google of kijk op PHP.NET of PHPhulp
 
Johan

Johan

20/12/2004 17:20:00
Quote Anchor link
om een datum aan te roepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo date("d.m.Y");
?>

zal als output geven: 20.12.2004, of bedoel je dat nie??
 
Beem

beem

20/12/2004 17:26:00
Quote Anchor link
Nee dat bedoel ik niet helemaal nee. De reactie van Webmakerij komt meer in de buurt. Deze datums komen uit een database en zijn daarin opgeslagen als string ipv datum. Voor een functie zoals Webmakerij beschrijft was ik ook al aan het zoeken, maar heb ik tot nu nog niet gevonden. Als iemand hier iets over heeft is dat altijd welkom.
 
Alfred -

Alfred -

20/12/2004 17:27:00
Quote Anchor link
beem:
Is het ook mogelijk om een string met een datum om te zetten naar een date type? Ik heb
bijvoorbeeld de string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

$datum
= "20041220183315"

?>

Kun je dit omzetten naar een datum?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$jaar
= substr($datum, 0, 4);
$maand = substr($datum, 4, 6);
$dag = substr($datum, 6,8);
$uur = substr($datum, 8, 10);
$minuut = substr($datum, 10, 12);
$second = substr($datum, 12, 14);

echo $dag . "/" . $maand . "/" . $jaar . " - " . $uur . ":" . $minuut . ":" . $second;
?>


Edit: Zou een optie zijn... Kan best zijn dat ik telfouten gemaakt heb, maar denk dat je met dit principe wel wat verder komt :)
Gewijzigd op 20/12/2004 17:29:00 door Alfred -
 
Beem

beem

21/12/2004 09:17:00
Quote Anchor link
Dat denk ik ook wel ja, deze getallen kloppen niet helemaal denk ik nee, maar hiermee zal ik zeker wel verder komen. Hardstikke bedankt!
 
Peter Dorn

Peter Dorn

21/12/2004 09:53:00
Quote Anchor link
Zoals PHP.net zegt:
string substr ( string string, int start [, int length])

$jaar = substr($datum, 0, 4);
$maand = substr($datum, 4, 2);
$dag = substr($datum, 6,2);
$uur = substr($datum, 8, 2);
$minuut = substr($datum, 10, 2);
$second = substr($datum, 12, 2);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.