String naar een Character?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bastiaan Kl

Bastiaan Kl

10/01/2011 14:30:13
Quote Anchor link
He,

De titel zegt het al, hoe zet ik een string om naar een character? Ik split zeg maar een postcode, de eerste 4 maak ik een int van met Integer.parseInt(); , heb al op internet zitten zoeken, maar kan maar niet vinden hoe ik dan een String naar Character omzet, zodat ik kan controleren of het een letter is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
String[] tempPostcode;

        tempPostcode = postcode.split("");
        int temp1 = Integer.parseInt(tempPostcode[0]);
        int temp2 = Integer.parseInt(tempPostcode[1]);
        int temp3 = Integer.parseInt(tempPostcode[2]);
        int temp4 = Integer.parseInt(tempPostcode[3]);


al stuk code die ik heb.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:48:40
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/01/2011 15:56:26
Quote Anchor link
om zeker te weten dat je met een string te maken hebt kun je het volgende doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var temp5 = tempPostcode[4]+"";
var temp6 = tempPostcode[5]+"";


Dan heb je zeker weten strings. Maar of dit dan letters of cijfers zijn is nog onbekend.

Dit vogel je dan weer uit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (temp5.match("[a-z]") != null) {

}
 
John D

John D

19/01/2011 16:05:09
Quote Anchor link
Waarom zo ingewikkeld? Probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (preg_match("/[0-9]{4}[ ]?[a-z]{2}/i", trim($_POST['postcode']))) echo 'goede postcode';
else echo 'foute postcode';
?>
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/01/2011 16:08:12
Quote Anchor link
John D op 19/01/2011 16:05:09:
Waarom zo ingewikkeld? Probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (preg_match("/[0-9]{4}[ ]?[a-z]{2}/i", trim($_POST['postcode']))) echo 'goede postcode';
else echo 'foute postcode';
?>


Welkom in het javascript forum :)

maar goed. ook dat kan natuurlijk met de javascript match functie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.