String ontleden via php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

01/02/2017 14:28:35
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik wil graag uit een string verschillende informatie halen:

Dit is de string:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php $string = ' <p>Als u graag mee bent met de laatste nieuwe trends in mode en accessoires, koop dan <b>Horloge Dames Kenneth Cole IKC2728 (38 mm)</b> tegen de beste prijs.</p>
    <ul>
        <li>Type garantie: Fabrieksgarantie</li>
        <li>Doosje: Doosje van het merk inbegrepen</li>
        <li>Geslacht: Vrouwen</li>
        <li>Diameter van de doos: 38 mm</li>
        <li>Kleur van de plaat: Brons</li>
        <li>Inserties: Kristal</li>
        <li>Materiaal van horloge: Leer</li>
        <li>Beweging: Kwarts</li>
        <li>Soort slot: Gesp</li>
    </ul>'
; ?>


Nu heb ik nodig uit deze code: Brons, Leer. Dus alles na: Kleur van de plaat: en alles na: Materiaal van horloge:

Via explode krijg ik wel alles achter een bepaalde karakter maar dan stopt die niet na datgene wat ik nodig heb.

Graag advies hoe ik deze 2 variablen het beste krijg te pakken.
Gewijzigd op 01/02/2017 14:28:59 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:39:06
 
Ivo P

Ivo P

01/02/2017 15:12:57
Quote Anchor link
ervanuit gaande dat eers de kleur en daarna het materiaal komt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(preg_match('#.*\<li\>Kleur van de plaat: (?P<kleur>[^<]+)\<.*\<li\>Materiaal van horloge: (?P<materiaal>[^<]+)\<#m', $string, $aMatches)) {

   print_r($aMatches);

}

?>
 
Furio Scripting

Furio Scripting

01/02/2017 15:17:44
Quote Anchor link
Bedankt Ivo, helaas krijg ik nog geen output te zien als ik de code overneem.
 
Ivo P

Ivo P

01/02/2017 15:22:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php $string = ' <p>Als u graag mee bent met de laatste nieuwe trends in mode en accessoires, koop dan <b>Horloge Dames Kenneth Cole IKC2728 (38 mm)</b> tegen de beste prijs.</p>
    <ul>
        <li>Type garantie: Fabrieksgarantie</li>
        <li>Doosje: Doosje van het merk inbegrepen</li>
        <li>Geslacht: Vrouwen</li>
        <li>Diameter van de doos: 38 mm</li>
        <li>Kleur van de plaat: Brons</li>
        <li>Inserties: Kristal</li>
        <li>Materiaal van horloge: Leer</li>
        <li>Beweging: Kwarts</li>
        <li>Soort slot: Gesp</li>
    </ul>'
;


if(preg_match('#.*Kleur van de plaat: (?P<kleur>[^<]+).*Materiaal van horloge: (?P<materiaal>[^<]+)#s', $string, $aMatches)) {

   print_r($aMatches['kleur']);
   print_r($aMatches['materiaal']);

}

?>


Toevoeging op 01/02/2017 15:24:13:

is het trouwens het materiaal van het horloge, of van de band?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

01/02/2017 15:28:22
Quote Anchor link
Top, het werkt nu! Het is het material van de band maar het staat in de beschrijving als materiaal horloge.
Bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.