String replace é werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan heide

jan heide

24/10/2012 21:53:17
Quote Anchor link
hoi allemaal,

ik heb een probleem met de nieuwe site die ik aan het opbouwen ben.

in de database staat o.a.: barré

maar weergegeven wordt een �

hiervoor heb ik o.a. het volgende gebruikt:
$song = str_replace ( array ( ' ', '"', "'", '<', '>','é','�' ), array ( '&nbsp;' , '&quot;', '&apos;' , '&lt;' , '&gt;', '&eacute;' ), $song );
echo $song;

echter dit lost het probleem niet op want de � blijft in de song staan als ik hem echo.

Hopelijk kan iemand me helpen.

Alvast bedankt
Gr. Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:57:55
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/10/2012 23:13:41
Quote Anchor link
Ik heb daarvoor ooit het volgende gedaan:
volg deze stappen:

zet alle Collatie in mysql op utf8_unicode_ci. (zowel van de tabellen als van de velden in de tabellen).
zet de MySQL Karakterset op UTF-8 Unicode (utf8)
zet de MySQL verbindingscollatie op utf8_unicode_ci.

bovenstaande kun je allemaal in phpMyAdmin doen.

Dan moet je in PHP na de mysqli_connect() functie de volgende functie aanroepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php mysqli_set_charset($connection, 'utf8'); ?>


Ook moet je deze regel in de <head> van je html zetten:

voor XHTML:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

voor HTML5:
<meta charset="utf-8">
Gewijzigd op 24/10/2012 23:16:39 door Frank Nietbelangrijk
 
Andy V

Andy V

24/10/2012 23:24:31
Quote Anchor link
ik raad je ook aan om utf-8 als charset te gebruiken,

maar je kan ook de functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php htmlentities($song); ?>
gebruiken
Gewijzigd op 24/10/2012 23:25:26 door Andy V
 
Jan heide

jan heide

25/10/2012 14:45:07
Quote Anchor link
Bedankt voor de informatie echter is het nog niet gelukt.

Voorbeeld kun je hier zien: http://www.betav3.gitaartabs.nl/chords/alain-clark/father-friend-2

Wat heb ik nu gedaan:
1. De tabel 'Songs' en het veld 'song_content' op utf8_unicode_ci. gezet
2. De MySQL Karakterset op UTF-8 Unicode (utf8) gezet
3. De MySQL verbindingscollatie op utf8_unicode_ci gezet
4. Deze in de head gezet: <meta charset="utf-8">
5. Deze info toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php htmlentities($song); ?>


Maar zoals ik zeg helaas geen resultaat.
Hopelijk kunnen jullie me verder helpen :/

Groetjes Jan

--------
Dit heb ik echer niet gedaan want weet niet echt hoe ik dat moet gaan doen.
Dan moet je in PHP na de mysqli_connect() functie de volgende functie aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php mysqli_set_charset($connection, 'utf8'); ?>
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

25/10/2012 15:27:53
Quote Anchor link
Probeer dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php htmlentities($song); ?>

eens te veranderen in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php utf8_encode($song); ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2012 17:56:32
Quote Anchor link
Je gebruikt xhtml en hebt de meta tag voor html5 gebuikt, je kunt die andere nog eens proberen
 
Jan heide

jan heide

25/10/2012 21:06:22
Quote Anchor link
YESS Koen FANTASTISCH !!!
je wil niet weten hoeveel uur ik hier mee bezig ben geweest :)
de utf8_encode($song) werkt!

heeeeeel erg bedankt.
De xhtml zal ik ook aanpassen in de andere naar dit maakt mijn avond alweer helemaal goed.

nu de andere 160 items nog :)
ben hier vast nog wel vaker te zien dit jaar..

Gr. Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2012 23:15:39
Quote Anchor link
Hee dat is fijn. Kan je mij eens gitaar leren spelen? ;-)
Leuke layout overigens op de site

Frank.
 
Jan heide

jan heide

26/10/2012 08:41:48
Quote Anchor link
thanx,

en gitaar kan ik je wel leren geen probleem, hoeveel ervaring heb je?
als je helemaal nog van niks wilt beginnen kan ik je (of jezelf) inschrijven voor onze gratis lessen per email :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.