String vervormen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Baken

Baken

29/05/2007 23:53:00
Quote Anchor link
Ik heb een variabele vol met:
"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"
"02";"Diante";"vasn de";"Wasouw";"3tl4"
"03";"Diaaste";"vaasn de";"Wousaw";"23l4"

Maar nu wil ik een loop maakt die deze date als volgt presenteerd:
| Input veld id | Input veld naam | Input veld tussenvoegsel | Input veld achternaam | pass |

Hierna zal men op: correct drukken en moet het met een SQL query wergeschreven worden.

Hoe krijg ik de bovenstaande string vervormd en opgeslagen? Welke functies heb ik nodig en hoe kan ik opweg komen?

Jelmer
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:42:47
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/05/2007 23:55:00
Quote Anchor link
laat die variabele is zien
 
Baken

Baken

29/05/2007 23:58:00
Quote Anchor link
Bedoel je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<? // TEXTAREA DATA ONDER VERDELEN IN "INPUTS"
   // data omzetten

    
    $data = $_POST['data'];
            
    echo $data;
            
?>
 
Jasper

jasper

30/05/2007 00:35:00
Quote Anchor link
Je moet echt duidelijker zijn denk ik... want als je zo'n input wil gaan verwerken moet je goed weten waar je mee bezig bent want met 1 fout gaat je hele database dan gelijk verkeerd in gevuld worden (een ; teveel bijvoorbeeld)

Waarom wil je zo'n moeilijke invoer gaan doen? :s
 
Baken

Baken

30/05/2007 00:37:00
Quote Anchor link
Mwah het is data die uit een access database komt.
(export tabel)

Vervolgens wil ik het in input veldjes laten zetten zodat men kan controleren.

Jelmer
 
Baken

Baken

30/05/2007 21:24:00
Quote Anchor link
24 uur al om?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2007 21:35:00
Quote Anchor link
Baken schreef op 30.05.2007 21:24:
24 uur al om?

Nee.

Je zal het bestand moeten inlezen. Explode op de newline doen dan heb je het in een array. Dan met foreach het array doorlopen en weer een explode op de regel op de ;. Dan heb je weer een array, en daarin staan de juiste waarden die je in een echo kan zetten.
 
Baken

Baken

30/05/2007 21:39:00
Quote Anchor link
Uhmz kun je iets verder helpen? De string zit al in een variabele.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Okee, maar hoe zit ie in die $var? Zitten er newlines tussen of <br/>'s?
Dus zo
"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"
"02";"Diante";"vasn de";"Wasouw";"3tl4"
of zo
"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324""02";"Diante";"vasn de";"Wasouw";"3tl4"
 
Baken

Baken

30/05/2007 22:07:00
Quote Anchor link
Zo:

"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"; "01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324";
"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324";

Echter middels nl2br kan natuurlijk een <br /> toegevoegd worden.

Jelmer
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
= '"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"' . "\n\r" . '"02";"Diante";"vasn de";"Wasouw";"3tl4"';
echo $var;
?>

Geeft dit het ongeveer weer wat er in die string staat?
 
Baken

Baken

30/05/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Nee.

In de string staat:
"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"; "01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"; "01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324";

( indien: echo $data )

indien: echo nl2br($data); en wordt het geprint met enters...

Jelmer
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2007 22:52:00
Quote Anchor link
Even een opzetje. Die $var moet dus jouw string worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$var = '"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"' . "\n\r" . '"02";"Diante";"vasn de";"Wasouw";"3tl4"';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    //
}
else
{
    $var = str_replace(array("\r", "\""), "", $var);
    $regels = explode("\n", $var);
    
    echo '<form method="post" action="">';
    foreach($regels as $key=>$value)
    {

        $hulparray = explode(';', $value);
        echo '<input type="text" name="id[]" value="'. $hulparray[0] . '">
                <input type="text" name="naam[]" value="'
. $hulparray[1] . '">
                <input type="text" name="tussenvoegsel[]" value="'
. $hulparray[2] . '">
                <input type="text" name="pass[]" value="'
. $hulparray[3] . '"><br />';
    }

    echo '<input type="submit" value="Okee">';
    echo '</form>';
}


?>
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

31/05/2007 01:11:00
Quote Anchor link
Kwestie van quotes strippen, regels exploden, en per regel de ; exploden.
 
K i p

K i p

31/05/2007 05:19:00
Quote Anchor link
<p>
In dit voorbeeld klopt het nog, maar als je waarden tussen de quotes met puntkomma's erin, dan moet je uitkijken, en de quotes toch laten staan. Je zou dan zoiets bijvoorbeeld krijgen:
</p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
    ini_set ( 'display_errors' , 1 ); # 0 = uit, 1 = aan
    error_reporting ( E_ALL );
    
    $var =  '"01";"Diancte";"van de";"Wouw";"324"'
                . "\n\r" .
                '"02";"Diante";"van de";"Wasouw";"3tl4"'
                . "\n\r" .
                '"03";"Pietje";"van de";"Straat";"324"'
                ;
    
    echo '<p>Gebruikte input:</p><pre>';
    var_dump ( $var );
    echo '</pre>';
    
    if ( $_SERVER [ 'REQUEST_METHOD' ] == 'POST' )
    {

        #
    }
    else
    {
        $var = str_replace ( "\r" , '' , $var );
        $regels = explode ( "\n" , $var );
        
        echo '<form method="post" action="' . $_SERVER [ 'REQUEST_URI' ] . '">';
        
        foreach ( $regels as $value )
        {

            $hulparray = explode ( ';' , $value );
            foreach ( $hulparray as $nr => $hulp )
                $hulparray [ $nr ] = substr ( $hulp , 1 , strlen ( $hulp ) - 2 );
            
            echo '
                <input type="text" name="id[]" value="'
. $hulparray [ 0 ] . '" />
                <input type="text" name="naam[]" value="'
. $hulparray [ 1 ] . '" />
                <input type="text" name="tussenvoegsel[]" value="'
. $hulparray [ 2 ] . '" />
                <input type="text" name="pass[]" value="'
. $hulparray [ 3 ] . '" />
                <br />
            '
;
        }

        echo '<input type="submit" value="Okee" />';
        echo '</form>';
    }

?>
Edit:
Trouwens getest en werkend.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.