String wordt niet gepost met POST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim H

Tim H

14/01/2008 12:08:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik kijk hier al een tijdje rond maar dit is mijn eerste topic hier. Ik ben bezig met het maken van een WHOIS script met een soort van bestelsysteem eraan.

Eerst wordt gecheckt of een domein bestaat of beschikbaar is. Vervolgens kan er op een button worden gedrukt om wat andere gegevens in te vullen. Daar gaat gaat het mis.
De domeinnaam wordt meegestuurd met ?domein=$domain. Als ik vervolgens op de volgende pagina die string probeer te aan te halen met een echo krijg ik geen resultaat. Het gaat om dit gedeelte van het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
if (strlen($domainName)>2){
            echo "<form method='POST' action='../order/process_order.php?domein=$domain'>";
            echo '<table class="dtable">';
            echo '<tr><th colspan="3">Resultaat</th></tr>';
        
               for ($i = 0; $i < sizeof($this->serverList); $i++) {
                   if ($this->serverList[$i]['check']){
                     $this->showDomainResult($domainName.".".$this->serverList[$i]['top'],
                                             $this->serverList[$i]['server'],
                                             $this->serverList[$i]['response']);
                }
            }
        
            echo '</table></form>';
        }
        $this->showWhoisForm();
        
    }

}

function showDomainResult($domain,$server,$findText){
   if ($this->tr == 0){
       $this->tr = 1;
       $class = " class='tr2'";
   } else {
       $this->tr = 0;
       $class = "";
   }
   if ($this->checkDomain($domain,$server,$findText)){
      echo "<tr $class><td>$domain</td><td class='ava'>Beschikbaar</td><td><input type='submit' class='btn_registreren' value=''></a></td></tr>";
   }
   else echo "<tr $class><td>$domain</td><td class='tak'>Bezet</td><td><a href='#' class='info'><input type='submit' class='btn_verhuizen' value=''><span>Is de domeinnaam <b>$domain</b> al van u? Klik dan op deze knop om de domeinnaam te verhuizen.</span></td></tr>";
}


Ik haal de echo zo aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $domein; ?>


Ziet iemand wat ik fout doe? En hoe ik het zou kunnen oplossen?

Alvast bedankt.

Groetjes Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:02:18
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/01/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Je haalt hem op vanuit de adresbalk.
$_GET['domein'] ??
 
Tim H

Tim H

14/01/2008 12:37:00
Quote Anchor link
Hij wordt niet eens gepost! Ik zie hem niet staan in de adresbalk:

http://localhost/order/process_order.php?domein=
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Waar komt de variabele $domain aan het eind van regel 2 vandaan? Die bestaat niet, dus zal het formulier ook niet naar de juiste url verstuurd worden.
 
Tim H

Tim H

14/01/2008 12:51:00
Quote Anchor link
$domain bestaat wel. Daarmee geef ik ook de domeinnaam+tld aan in de whois zelf.

Alvast bedankt voor de reacties.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim H
 
Jacco Engel

Jacco Engel

14/01/2008 12:53:00
Quote Anchor link
doe na je if een :

Echo $domain
 
Tim H

Tim H

14/01/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Na de if kan ik geen echo krijgen met $domain.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

14/01/2008 13:48:00
Quote Anchor link
print_r($domain) zal array() geven en dus is $domain wel leeg
 
Tim H

Tim H

14/01/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Harstikke bedankt voor je reactie. Ik ben een stuk verder gekomen.

Ik heb wat zitten proberen met mijn array maar hoe kan er voor zorgen dat de juiste domein wordt meegestuurd naar de andere pagina?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim H
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Je wilt het dmv van een url met GET variabelen in het action attribuut van je formulier doen, dan zul je dus moeten zorgen dat $domain de juiste waarde bevat.

Als alternatief zou je een hidden input aan je formulier mee kunnen geven, maar dan nog zul je op een of andere manier de juiste waarde erin moeten stoppen.
 
Tim H

Tim H

14/01/2008 17:01:00
Quote Anchor link
Ik ga het één en ander proberen, bedankt.
 
Tim H

Tim H

15/01/2008 00:51:00
Quote Anchor link
Na heel wat proberen ben ik bang dat ik er toch niet uit kom. Ik krijg de variabele niet goed gepost en ik weet niet wat ik fout doe.

Mijn laatste redmiddel was om de post naar dezelfde pagina te sturen en dan met een if af te vangen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (!isset($_POST['registratie'])){
        echo $_GET["domain"];
    } else {
    echo 'fout';
    }


Heeft er iemand nog een goede tip voor mij?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/01/2008 04:46:00
Quote Anchor link
Ga voor jezelf eens na in welke variabele je op het moment dat je deze pagina aanroept en dit formuliertje weer wilt geven, de domeinnaam hebt staan.

Deze zou je vervolgens moeten gebruiken in het action attribuut van je formulier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.