strlen, nieuwe lijn telt voor 2 tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G P

G P

17/06/2012 14:51:09
Quote Anchor link
Is er een oplossing om voor een nieuwe lijn 1 teken te tellen in plaats van 2?
Of een functie om te tellen hoeveel nieuwe lijnen er zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:09:51
 
B Polak

B Polak

17/06/2012 16:23:18
Quote Anchor link
Eerst exploden en dan strlen
 
Wouter J

Wouter J

17/06/2012 16:33:11
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
/**
 * Count the lines in a string
 *
 * @param string $str The text
 *
 * @return int
 */

function getLines($str)
{

    // split de string bij alle voorkomende linebreaks (\n\r, \r\n, \r, \n)
    $str = $array = preg_split('/$\R?^/m', $str);

    // en count het aantal items in de array wat het aantal regels is
    return count($str);
}

?>
 
G P

G P

17/06/2012 16:59:49
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie. ik heb echter een andere manier gevonden, misschien niet beter maar het werkt wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$message
= $_POST['message'];
$message = str_replace("\r\n", "\n", $message);
$message = str_replace("\r", "\n", $message);
$total_chars = strlen($message );
?>
 
Roel -

Roel -

17/06/2012 23:00:30
Quote Anchor link
Wouter J: mag ik vragen hoe jij de patronen kent?
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2012 22:19:38
Quote Anchor link
Je bedoelt die regular expressions? door het lezen van deze tutorial en in dit geval met een klein beetje hulp van internet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.