strlen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/10/2010 19:42:38
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil met een functie strlen() een stuk tekst bewerken als het langer is dan 275 tekens.
Dit werkt goed if (strlen($message) > 275){, maar nu wil ik meerdere opdrachten uitvoeren en niet steeds de hele functie te hoeve 'tikken' zoals hieronder als voorbeeld.

Is daar een handige verkorting voor, of gewoon kopieren plakken en waardes veranderen?


if (strlen($message) > 275){
$waarde = array("in verband met", " in verband met", "i.v.m.");
$tekst = str_ireplace($waarde, "IVM", $tekst);
};


if (strlen($message) > 275){
$tekst = str_ireplace("password, "PW", $tekst);
};

enz......
Gewijzigd op 17/10/2010 19:49:08 door Dennis van Dijk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:13:55
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/10/2010 20:13:13
Quote Anchor link
ooit iets gehoort over het doel van: f u n c t i o n
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

17/10/2010 20:14:12
Quote Anchor link
Wees concreter.. ik snap niet wat je bedoelt..

something like this?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function replace_string($arr,$string) {
    foreach($arr as $k=>$v) {
        $string = preg_replace("/$k/",$v,$string);
    }

    return $string;
}


$tekst    = 'Geachte meneer .. in verband met de verbouwing dat aanstaande maandag ingaat enzovoorts.';

$arr    = Array('in verband met'=>'ivm',
        'enzovoorts'=>'enz',
        'aanstaande'=>'a.s.');

echo replace_string($arr,$tekst);

//Output:
//Geachte meneer .. ivm de verbouwing dat a.s. maandag ingaat enz.

?>
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/10/2010 20:15:21
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 17/10/2010 20:13:13:
ooit iets gehoort over het doel van: f u n c t i o n


Nee, help mij eens.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

17/10/2010 20:17:19
Quote Anchor link
Dennis van Dijk op 17/10/2010 20:15:21:
Noppes Homeland op 17/10/2010 20:13:13:
ooit iets gehoort over het doel van: f u n c t i o n


Nee, help mij eens.

Asje
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/10/2010 20:18:39
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 17/10/2010 20:14:12:
Wees concreter.. ik snap niet wat je bedoelt..


een tekst moet ingekort worden, als hij dan de 275 tekens bereikt heeft hoeft hij verder geen woorden te vervangen.

Ik heb nu steeds if (strlen($message) > 275){ gebruikt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

17/10/2010 20:41:32
Quote Anchor link
Hmm je hebt een wordwrap functie maar dat is meer om zinnen te breken na X aantal letters en weer door te laten lopen op de volgende regel. Misschien staat er nog iets nuttigs op php.net waardoor het niet verder gaat naar de volgende regel, dunno.
 
Pim -

Pim -

17/10/2010 20:51:56
Quote Anchor link
Gewoon de uitkomst opslaan in een var en steeds checken of die var waar is.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

17/10/2010 20:56:28
Quote Anchor link
Ow ja, je kan ook nog eens een explode functie gebruiken. Want stel je voor dat het einde van een zin wordt afgebroken op 1 of 2 letters, ziet er dan niet erg netjes uit.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

17/10/2010 21:38:05
Quote Anchor link
Persoonlijke tutorial over function

Function is een manier in PHP om zelf een functie te maken. Voorbeelden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function zeg_hoi(){
    echo 'hoi';
}

?>


Nu zal als je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zeg_hoi();


zal het weergeven:

hoi

Voorbeeld 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function zeg_hoi(){
    $text = 'hoi';
    return $text;
}


als je nu doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zeg_hoi();


dan zal die niks teruggeven, aangezien er geen 'echo' is meegegeven. dus dan moeten we er een echo voor zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo zeg_hoi();


Dit zal dus terug geven:

hoi

Voorbeeld 3:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function zeg_hoi($appel){
    $text_met_appel = 'Hoi, appel';
    $text_zonder_appel = 'Hoi';
    if($appel == "ja"){
        return $text_met_appel;
    }
    else
    {
        return $text_zonder_appel;
    }
}


Dus nu als je doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zeg_hoi();


dan doet ie niks.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo zeg_hoi();


geeft ie terug:

hoi

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo zeg_hoi('ja');


geeft ie terug:

hoi, appel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo zeg_hoi('nee');


geeft terug:

hoi

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo zeg_hoi('ahidioadbkjabdiasbdkjasbdasdbkjdaalda52654ad4asdas');


geeft terug:

hoi

Voorbeeld 4 - alles door elkaar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function zegiets($watjezecht){
    echo $watjezecht;
}


als je nu doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zegiets();


dan geeft ie niet terug.

als je doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
zegiets('mogguh');


geeft ie terug:

mogguh

=================================

Stel je vragen indien nodig!
Gewijzigd op 17/10/2010 21:39:03 door Dalando De Zuil
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/10/2010 21:53:41
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 17/10/2010 20:56:28:
Ow ja, je kan ook nog eens een explode functie gebruiken. Want stel je voor dat het einde van een zin wordt afgebroken op 1 of 2 letters, ziet er dan niet erg netjes uit.


Bedankt, die uitleg had ik hier ook reeds gevonden :-)
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

17/10/2010 22:17:02
Quote Anchor link
wtf...
 
Carlo  boy

carlo boy

17/10/2010 23:12:27
Quote Anchor link
@Dalando De Zuil
ook een manier om functies uit te leggen...
Moet je kunnen. :-)
 
Sander b

sander b

18/10/2010 03:23:10
Quote Anchor link
@Carlo Boy Indeed
Gewijzigd op 18/10/2010 03:25:47 door sander b
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.