str_replace speciale tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »
Robert N

Robert N

04/01/2012 17:02:18
Quote Anchor link
Hi,

Een kort vraagje.
Ik wil graag in een variabele het teken & vervangen omdat het veel problemen geeft in verdere scripts.
Alleen werkt dat niet! Het script lijkt te stoppen als ik dit doe:

$string = str_replace("&", "12en12", $string);

Wat doe ik verkeerd? Deze opties heb ik ook al geprobeerd:

$string = str_replace('&', "12en12", $string);
$string = str_replace('\&', "12en12", $string);

Maar helaas.
Iemand een suggestie?
Alvast bedankt voor je reactie!

Mvg,
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:00:47
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

04/01/2012 17:04:20
Quote Anchor link
Laat de rest van de code eens zien, en krijg je een foutmelding?
Wat is trouwens de inhoud van $string?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2012 17:05:19
Quote Anchor link
En wat zit er in $string?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 17:24:24
Quote Anchor link
In plaats van '&' kan je ook chr(38) gebruiken, dus de ASCII code. Dan wel zonder quotes:
$string = str_replace(chr(38), "12en12", $string);
 
Jelle -

Jelle -

04/01/2012 17:32:14
Quote Anchor link
Erwin H op 04/01/2012 17:24:24:
In plaats van '&' kan je ook chr(38) gebruiken, dus de ASCII code. Dan wel zonder quotes:
$string = str_replace(chr(38), "12en12", $string);


Daar zal het niet aan liggen aangezien je "&" gewoon kan str_replace :)
De fout zal um liggen in $string dat het misschien een object is of iets dergelijks
Als de poster de error reporting aan zet op zijn script zal hij vast een foutmelding krijgen waar we wat meer mee kunnen ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);

?>
Gewijzigd op 04/01/2012 17:32:49 door Jelle -
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 18:40:31
Quote Anchor link
@Jelle, verkeerde volgende als je het aan mij vraagt. Zet eerst in de ini de error reporting aan en bepaal vervolgens welke errors er zichtbaar moeten worden.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

04/01/2012 18:44:48
Quote Anchor link
Ik beginnende programmeur weet misschien de fout.
Weet niet of dit kan .
Denk dat de code zo is:
$string = (inhoud)
$string = str_replace("&","12en12",$string);

Dit moet zijn
$stringinhoud =(inhoud)
$string = str_replace("&","12en12",$stringinhoud);

Het kan makkelijk zijn dat dit fout is wang ik zet echt nog in de basis van php.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

04/01/2012 19:03:35
Quote Anchor link
Dat is niet relevant Bas, je kunt een waarde best overschrijven.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 19:08:33
Quote Anchor link
@Bas, dat is helemaal niks fout.

@Robert, omdat we niet weten of $string een string is (omdat je nog niet gereageerd hebt, wat natuurlijk helemaal zo erg niet is) kun je ook deze code eens proberen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= str_replace('&', '12en12', (string) $string);
?>

Hierdoor weet je zeker dat $string een string is, omdat we het typecasten naar een string.

Ook kun je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($string);
?>

Hierdoor kun je zien wat voor type $string is, mocht er iets anders dan string staan dan weet je dat je iets fout doet. Er kan natuurlijk geen Array in.

Wil je dit wel met een Array doen kom je op zoiets uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

array_map($string, function( $value ) {
  return str_replace('&', '12en12', $value);
});


?>
 
Robert N

Robert N

04/01/2012 19:09:07
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor jullie antwoorden.
Dit stukje code is onderdeel van een grotere website met veel php includes. Ik heb een testpagina gemaakt om de str_replace pagina te controleren. Met Ajax converteert hij meteen de invoer naar een andere waarde. Helaas ging het hier dan ook ergens mis, de invoer ging in een <input> en daar lag waarschijnlijk de fout al of verderop in het verzenden.

Excuses voor het ongemak. Ik had een kleiner scriptje moeten maken om alle tussenstappen uit te sluiten.
Wel weer van geleerd :-)

Note; Ik zie nu dat dit zelfde ook helemaal werkt met preg_replace dus het lag allemaal aan het slechte test-script... *fail*

Bedankt voor jullie reacties! Ik heb er zeker iets aan gehad!

[Van mij mag dit forumitem weer weg, andere gebruikers kunnen er denk ik weinig van leren...]
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2012 19:14:16
Quote Anchor link
Robert Niland:
[Van mij mag dit forumitem weer weg, andere gebruikers kunnen er denk ik weinig van leren...]

Nee, andere kunnen er zeker wat van leren. Ik schrijf hier geen voorbeelden voor een array om vervolgens weggegooid te worden :)

Wel mooi dat je door krijgt hoe je moet debuggen. Altijd eerst kleine stukjes proberen, enz.
Gewijzigd op 04/01/2012 19:14:44 door Wouter J
 
Robert N

Robert N

04/01/2012 19:18:11
Quote Anchor link
Bedankt voor de supersnelle reacties in ieder geval!
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

04/01/2012 19:22:07
Quote Anchor link
Oh wist niet dat je waarde kon overschrijven (bedankt weer wat geleerd).
 
Jelle -

Jelle -

04/01/2012 20:36:25
Quote Anchor link
@Wouter J
Het maakt geen reet uit in welke volgorde je de twee regels zet als ze maar alle bij gezet worden ;)
 
Eddy B

Eddy B

04/01/2012 20:37:52
Quote Anchor link
Jelle, let een beetje op je woorden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.