stuk tekst tot bepaald teken verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Superman

Superman

05/11/2006 18:37:00
Quote Anchor link
Ik heb een upload script die aan geupload bestand het volgende aan de naam toevoegd: datum_

Maar nu wil ik weer ergens anders dat datum_ uit de naam verwijderen.

Dus bijvoorbeeld datum_eenfoto.jpg. Wil ik datum en eenfoto.jpg apart krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:37:13
 
K i p

K i p

05/11/2006 18:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//ik neem aan dat je de filename in de var $bestand hebt:
$iets = explode ("_",$bestand);
$datum = $iets[0];
$naam = $iets[1];
?>
 
Niek s

niek s

05/11/2006 18:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$henk
= explode("_",'jebestand');
echo $henk[1];
?>


Of wil je dat dat allemaal automatisch gebeurt van alle bestanden in 1 dir?
Edit:
weer eens te laat...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Superman

Superman

05/11/2006 18:53:00
Quote Anchor link
Nou kijk. ieder bestand heeft de datum + tijd in 10 tekens er vooraf staan. Daarna komt de bestandsnaam. Die 2 delen wordt onderscheiden met een _ teken. Maar hij mag niet naar het bestandsnaam kijken of daar ook een _ teken in staat.

Dus een voorbeeld

0511060148_foto.jpg

Moet dan weer foto.jpg worden

Maar

0511060148_foto_onze_hond.jpg

Moet dan 'fot_onze_hond.jpg' worden

0511060148_
Dus dit stuk moet altijd achterwegen blijven (eerste 11 tekens inclusief underscore)

Datum slaat op dit 051106 datum en 0148 de tijd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Superman
 
K i p

K i p

05/11/2006 20:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//ik neem aan dat je de filename in de var $bestand hebt:
$iets = explode ("_",$bestand);
$datum = $iets[0];
$naam = substr($bestand, 11);
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2006 20:27:00
Quote Anchor link
Nu maak je eerst een complete array aan met elk deel van de bestandsnaam (als er meerdere _ in de filename staan)

Is dit dan niet wat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
=substr($bestand, 0,2).'-'.substr($bestand, 2,2).'-20'.substr($bestand, 4,2).' '.substr($bestand, 6,2).':'.substr($bestand, 8,2);
// geeft als datum: 05-11-2006 01:48
$foto=substr($bestand,11);
?>
 
K i p

K i p

05/11/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Meer code, beter resultaat.

Keuze.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.